Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Raikas kurkkusalaatti ja viinivinkki


Rakkaudesta kotimaiseen kurkkuun ja tomaattiin ja siitä ilosta, että niitä saa kaupoista kohtuuhintaan hyvin tuoreena. Mökkikeittössä tehdään taas simppeleitä ja nopeita kesäruokia, kuten tämä raikas kurkkusalaatti. 


Olen laiminlyönyt teitä tämän viikon, mutta minulla on hyvä syy. Muistatteko kun kerroin takavarikoivani lasten kännykät mökkeilyn ajaksi? Tämä eka viikko vaatii vähän sellaista ohjaamista oikeaan suuntaan, jotta lapset keksivät mitä sille kännyköiden ja television täyttämälle ajalle tehdään saariston rauhassa. Olen siis kevyesti ohjaillut heitä harrastusten pariin, kirjastoon ja lautapelien ihmeelliseen maailmaan. Tiedättekö, että tämä toimii edelleen. Välillä kun kavereihin pidetään yhteyttä, niin kännykät  ovat palautuneet kiltisti (no ehkä parin komennuksen jälkeen) takaisin minulle. Lapset ovat silminnähden rauhoittuneet. Ensi viikolla homma menee jo varmasti rutiinilla.

Käväisimme eilen Luvian torilla hakemassa kesän ensimmäisen villin merilohen. Yleensä olen Porin torilla kärkkymässä jo toukokuun puolella, mutta nyt herkuttelu on jäänyt näin pitkälle. Tänään saadaan savupönttö pöhisemään ja sinne laitetaan kunnon kalaa. Uusia perunoita ja salaatteja, eihän lohi paljon muuta tarvitse, paitsi tietysti hyvän viinin.

Tein kalan kaveriksi raikkaan kurkkusalaatin, jota teemme usein mummonkurkkujen eli hölskykurkkujen sijaan grilli- ja kalaruoan kaveriksi.  Kaikessa yksinkertaisuudessaan niin hyvää. Raikastaa mukavasti pihvin tai rasvaisemman kalan.

Viiniksi ajattelin kokeilla eilen illalla lounassalaatin kanssa nautittua ja hyväksi havaittua Deep Roots Riesling valkoviiniä, joka maistuu myös ihan sellaisenaan eikä hintakaan päätä huimaa 11,99.  Viikonloppuna lisää kivoja juttuja, kunhan lapset pysyvät "kaidalla" tiellä.

Mukavaa perjantaita!
Raikas kurkkusalaatti

2 kokonaista kurkkua
1 valkosipulinkynsi
1 punainen kevätsipuli varsineen tai puolikas punasipulista
1 rkl valkoviinietikkaa
n. 100 g creme fraichea
3 tl sokeria
1 dl silputtua tilliä
 suolaa ja pippuria


Puolita kurkku ja ota teelusikalla kurkun keskustan pehmyt osa lasiin. Näin salaatti ei muutu vetiseksi vaikka joutuukin hteken odottelemaan syömistä. Pehmys osa kannattaa säilyttää ja tehdä siitä kurkkudrinkkejä tai lisätä veden sekaan muutaman kurkkusiivun kera.

Siivuta kurkut n. 1/2 cm paksuisiksi paloiksi. Siivuta kevätsipuli ohuiksi siivuiksi ja lisää varret myös palaoina sekaan. Murskaa valkosipulinkynsi veitsen lappeella ja siivuta pieneksi ja lisää sekaan. Lisää valkoviinietikka, creme fraiche, sokeri, silputtu tilli, ripaus suolaa ja pippuria. Sekoita hyvin ja tarkista maku. Laita salaatti jääkaappiin hetkeksi, jotta maut tasaantuvat. Tarjoile lihan tai kalan kanssa. Käy myös sellaisenaan salaatiksi, lisää sekaan vaikka fetajuustoa.
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta