Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Murupiirakka raparperista


Luin jostakin, että rapaperin istuttamisen tai siirtämisen jälkeen sen pitäisi antaa olla rauhassa 3 vuotta ja vasta sitten kerätä satoa. Noudatin ohjetta ja nyt raparperipuska on sen kokoinen, että ilmeisesti noudattaminen kannatti. 

Nappasin varsia mökille mukaani ja tein pitkästä aikaa murupiirakan raparperista. Edellisestä onkin luokkaa ikuisuus. 

Tällä kertaa toimimme mökkiuuniin kanssa yhteisymmärryksessä ja se suostui paistamaan piirakan. Valitettavan usein meillä on eriäviä mielipiteitä paistolämpötiloista ja -ajoista eikä onnistuminen ole lainkaan itsestään selvä asia. Ilmeisesti joudun taipumaan uuden uunin ostoon jossakin vaiheessa. Keittiön tila on hyvin rajallinen ja tämä on kaksilevyinen eli kapeampi malli. Jos joudun nipistämään tilan uudelle normileveälle, niin se on työskentelytilasta pois, joka nytkin on postimerkin kokoinen. Tosin olen koko ajan ajatellut, että Ranskassa keittiöt ovat varmasti juuri tätä koko luokkaa ja siltikin siellä tehdään upeaa ruokaa. En siis valita, mutta reseptiikan teko mökkiuuniin kanssa ei varsinaisesti suju, kun ajoissa voi olla heittoa rajumman puoleisesti. Tämä ohje on napattu Grilli kuumaksi -kirjasta, joten voitte luottaa paistoaikaan, joka oli mökkiuunissani 50 minuutin sijaan 20 minuuttia enemmmän. 


Murupiirakka raparperista


Murutaikina
2 dl (120g) vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1/4 tl suolaa
175g jääkaappikylmää voita
2 dl sokeria

Täyte
400g raparperia
1 omena
2 tl perunajauhoja

Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja suolaa keskenään. Lisää sekaan jääkaappikylmä voi pieninä palasina. Sekoita voi jauhoihin sormenpäillä ja nypi taikina murumaiseksi. Sekoita sokeri sekaan. 
Leikkaa raparperi noin sentin paloiksi. Kuori omena ja poista siemenkota, leikkaa paloiksi. Sekoita perunajauhot raparperin ja omenan sekaan. 
Levitä puolet murutaikinasta piirakkavuokaan. Kaada raparperi/omenaseos päälle ja ripottele loput murutaikinasta päälle.
Paista uuniin alatasolla runsaat 50 minuuttia tai kunnes päällinen on saanut vähän väriä. Tarjoile vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai jäätelön kera. 

Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glassQuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta