Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Mustan mökin emäntä osa 2


No nyt olen mustan mökin emäntä! Mökimme ruskea ulkoasu oli rapistunut. Varjoisimmat paikat olivat vielä värissään, mutta aurinkopuolen seinä oli pahan näköinen. Ikkunapuitteet olivat alunperin vihreät, sutaisin ne muuutama vuosi sitten valkoiseksi, jotta kokonaisuus oli edes vähän siedettävämpi silmälle. Kävimme kierroksella Byggmaxissa (juttua siitä) ja tulimme takaisin mökille takalaatikko täynnä tavaraa.

Urakka aloitettiin laittamalla musiikki soimaan ja ripustamalla kaiutin sopivaan paikaan. Minun urakkani alkavat aina näin. Maalausmusiikkina oli Michael Kiwanukan tuotantoa, juuri sopivaa chillailua auringossa pensselin kanssa. Sen jälkeen jatkettiin teräsharjalla. Valuneet pihkapaikat rapsutettiin erityisellä huolella ja aurinkoseinän maalipinta rikottiin varmuuden vuoksi teräsharjalla tasaiseksi. Ikkunanpuitteet käytiin läpi santapaperilla ulkoapäin, sisäpuolisiin osiin ei koskettu. Hankasin santapaperilla rikki myös ilmalämpöpumpun putken valkoisen kotelon pinnan ja maalasin sen kalustemaalilla. Enpä olisi uskonut, mutta siitä tuli kuin se olisi kaupasta ostettu mustana. 

Mieheni ensimmäinen kommentti maalipurkkia aukaistessa, vihdoinkin niistä metallikansista on päästy eroon. Olen samaa mieltä. Byggmaxin Ilves maalipurkeissa on muovikannet, jotka saa auki ja kiinni ilman apuvälineitä. Inhoan ylimääräistä säätämistä ja maalipurkkien metallikansia. Onkohan suurimmassa osassa vielä metallikannet, en ole vähään aikaan maalaillut?
Siinähän sitten sekoittelin asiantuntevasti maalia porakoneella ja "vispilällä". 

Miten kauniilta musta maali näyttää...Ilveksen peittosuoja -maali oli helposti levittyvää, mutta ei joka puolelle lentävää litkua eli erittäin helppoa maalattavaa. Pensselit pysyivät myös lasten kädessä ja koko mökki käsiteltiin perheen voimin. Ainoastaan Hippu lokotteli aurinkotuolilla koko päivän tilannetta huolestuneena seuraten. Päivän rapsuttelukiintiö jäi pahasti vajaalle. 

Yhdessä päivässä projekti läpi ja seuraavana päivänä mieheni teki uudelleenmaalauksen vielä kerran päälle. Kaiutinta ladattiin pariin otteeseen, jotta musiikki ei keskeydy. Enhän minä voi tehdä töitä ilman sitä.

Nyt ei tarvinnut varoa roiskeita terassille, koska se purettiin maalauksen jälkeen ja uuden rakennus aloitettiin heti. Tämä projekti onkin vielä vähän kesken, mutta siitä jatketaan seuraavaksi tai on jatkettu jo vähän.
Maalipinnassa on juuri täydellinen kiiltoaste ei liikaa eikä yhtään liian vähän. Puunpinta näkyy kauniisti. Väri on juuri niin pikimusta kuin halusinkin eli kerrankin oikeat valinnat kertaheitolla. Ikkunapuitteet maalattin Ilveksen kalustemaalilla, jotta niistä ei tule liian kiiltävät, mutta luulen että ikkunamaali olisi käynyt myös. Näin jälkikäteen on helppo viisastella. Myyjä toki ehdotti ikkunamaalia, mutta minä otin varman päälle.

Mökin maalaus oli paljon pienempi homma kuin olin ajatellut. Suurin aika meni pohjatöihin, koska poikkeuksellisesti teimme ne kerrankin kunnolla.  Minussa on vähän sitä vikaa, että yleensä alan vain maalaamaan, oli pohja mikä tahansa. Nyt pinnat harjattiin teräsharjalla ja sen jälkeen poistimme pehmeällä harjalla ja kostealla rievulla ylimääräiset seitit ja sammalet. 

Seuraavassa jutussa onkin sitten kaikki valmiina. Kalusteet öljyttynä ja terassi öljyttynä. Eiköhän ensi viikolla saada valmista ja sitten näette ennen ja jälkeen kuvat. Mä niin odotan, että pääsen näyttämään miten paljon musta maali teki muutosta. Olen nyt jo ihan hirmu tyytyväinen, että tämä tehtiin. Niin tyytyväinen, että minun pitää varmaankin kehitellä jokin mustan mökin emännän nimikkoleivonnainen seuraavaan juttuun.

Toivottavasti viikonloppuna on mukavaa ilmaa, jotta saamme valmiiksi paljon. 

Mustan mökin emäntä osa 1 - pääset lukemaan tästä miten projekti käynnistettiin.


Kaupallinen yhteistyö Byggmax


Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glassQuickEdit
Johanna / Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta