Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Etikkamarinoitua lohta sinappikastikeessa




Syksy on tullut ja kesä hyvästeltiin Viinipäiväntasauksessa etikkamarinoidulla lohella sinappikastikeessa. Ohje on Björckin huippukokin kotiruokaa -kirjasta. Näin jälkikäteen pieniä huomioita ohjeeseen. Lisäisin suolan marinadiin, nyt se puuttui ohjeesta. Tekisin sinappikastiketta vain puolen annosta, koska nyt siitä riittää koko armeijalle. Lisäisin myös aineluettelossa mainitut munat, vaikka niitä ei enää ohjeessa ollutkaan. Nyt meiltä puuttui suola, mutta saihan sitä lisättyä pöydässäkin. 

Lohi sinappikastikeen kanssa maistui kesälle ja tätä tehdään varmasti myös ensi kesänä. Ihan parasta kesäruokaa. Ehkä myös joulupöydässä?

Etikkamarinoitua lohta sinappikastikeessa


400 g ruodotonta ja nahatonta lohta

marinadi
1 porkkana
1 punasipuli
6 neilikkaa
4 rkl sokeria
(1 rkl suolaa) ei ole ohjeessa, mutta lisäisin
1/2 dl etikkaa
5 rkl valkoviiniä
1 l vettä
puoli nippua tilliä

sinappikastike (tee puolikas annos)
100 g sinappia (käytin dijonsinappia)
2 valkosipulinkynttä
4 tl sokeria
4 tl suolaa
1 dl punaviinietikkaa
6 dl rypsiöljyä
4 munankeltuaista
1 rkl hakattua tilliä
1 tl sitruunamehua


Pilko porkkana ja sipuli suupalan kokoisiksi paloiksi. Lisää marinadin ainekset kattilaan ja kiehauta. Anna jäähtyä pari minuuttia ja kaada suupaloiksi leikatun lohen päälle. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 6 tuntia. Annoin kalan olla marinadissa yön yli.

Vatkaa keltuaiset, sinappi, sokeri, suola, valkosipulinkynnet, viinietikka ja sitruunamehu. Lisää joukkoon öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää tilli.

Tarjoile lohi sinappikastikkeen ja perunoiden kanssa. Koristele annokset sitruunaviipaleella ja tuoreella tillillä.



Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

  1. Tässäpä herkullisen oloinen resepti. Kiva, kun voi tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi. Sopii juhlaan ja arkeen.

    VastaaPoista
  2. Aika herkullinen tarjottava vaikka rapujuhliin.

    VastaaPoista
  3. Täällä juuri mietin samaa kuin Taru. Oivallinen herkku ja kala <3

    VastaaPoista
  4. Kala on aina hyvää. Tuo kastike kuulostaa loistavalta kalan kera, nälkä kyllä tuli :)

    VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta