Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Horisont restaurant - Swissotel Tallinn


Jatketaanpa Tallinnan matkailua ja palataan tyylikkääseen Swissotelliin. Olimme varanneet toisen päivän illaksi dinnerin oman hotellimme Horisont ravintolasta. Tässä vaiheessa on hyvä mainita suuri skeptisyyteni hotellien ravintoloita kohtaan. Tämä pinttynyt ajatukseni sai ekan kerran tuuletusta Tampereen Lapland Hotelsin ravintolassa ja tällä kertaa Tallinnassa.

Hotellin ylimmässä kerroksessa on cocktailbaari sekä ravintola with a view. Kannattaa varata aikaa sen verran, että piipahtaa cocktaililla, koska valikoima on vaikuttuva. Horisont-ravintolasta en ollut lukenut kovin monesta paikasta, mikä on hieman outoakin, koska ravintola on vuodesta toiseen White Guiden parhaimpien joukossa. Lähdimme syömään avoimin mielin. Mikäs sen ihanampaa parisuhdelomailua, kun on päivän kierrellyt kaupungilla ja illalla ei tarvitse kuin laittautua ja heilauttaa itsensä hissillä ylimpään kerrokseen.Horisont on fine dining -ravintola ja sen näki sekä miljööstä että listasta, mutta myös tarjoilijoiden käytöksestä. Viileän tyylikästä ja sopivan eleetöntä. Paikka ja tarjoilijat puhuivat samaa kieltä. Minä ja Iso Murukin puhuttiin ja paljon.

Olimme edellisenä iltana käyneet Tchaikovskyssä, joten rima oli todella korkealla, mutta lista lupasi hyvää. Päädyimme ottamaan maistelumenun, mutta sen verran mielenkiintoni heräsi listaa lukiessani, että munakoiso-valkosipulipuree vuohenjuustojäätelöllä oli pakko ottaa maisteluun mukaan ja onneksi otettiin.

Maistelumenu Horisont

Lohta ja siikaa, basilikamajoneesia, sitruuna confit, kuivattua mätiä

Munakoisoa, valkosipulia, basilikapesto crumble, tomaatichutney ja vuohenjuustojäätelö (ylimääräisenä maistelumenun ulkopuolelta)

Ankkaraviolit, sipulimarmelaadi, sienikastike

Meriahven, langustiineja, kasviksia, porkkana-aniskastike

Vasikka, kauden kasviksia, simpukkakastike, katkarapuja

Metsämansikkaa ja limeparfait, basilikasorbet, mysli

Kookospähkinämousse, ananas, mirabel luumu, luumuviinigeeliOtimme maistelumenun kanssa viinipaketin ja ensimmäisen ruokalajin jälkeen tajusin kysyä onnistuisiko vaihto puoleen pakettiin. Ruokalajeja on niin paljon, että tässäkin tapauksessa viinimäärä nousee liialliseksi tällaisellekin viinirakastajalle. Ilman ongelmia tarjoilija teki minulle puolikkaat kaadot muille ruokalajeille. 

Sitten siihen ruokaan, joka oli upeaa. Pääsen toteamaan saman kuin Tchaikovskyn kirjoituksessa. Hommansa osaavassa ravintolassa ruokaaineiden yhdisteleminen on upeaa taidetta, joka antaa nauttijalleen unohtumattomia elämyksiä. Ruokailu tekee hiljaiseksi, jopa hartaaksi ja laittaa miettimään, miten joku voi tehdä niin hienoja ja kauniita makuyhdistelmiä. Minä olen aina nähnyt tämänkaltaisten ruoka-annosten luomisprosessin omana taiteenlajinaan, mutta minähän rakastan ruokaa yli kaiken. Tällaisten illallisten aikana inspiroituu!

Kaikki ruokalajit olivat upeita, mutta erityisesti lämmin tomaatichutney ja munakoiso kylmän vuohenjuustojäätelön kanssa sykähdytti. Ankkaravioli, sipulimarmelaadi ja sienikastike tarjosivat intensiivisiä makuja, jotka huokailuttivat vielä seuraavanakin päivänä. Porkkana-aniskastike ja basilikasorbet pitää ehdottomasti kokeilla myös kotona. Kokonaisuus oli upea. Todellista rakkausruokaa.

Tälläkin dinnerillä viihdyimme pitkään, niin pitkään että olimme jälleen viimeiset asiakkaat ravintolan puolella, mutta meillä ei onneksi ollut kiire mihinkään.

Yömyssyt nautimme kahdestaan ravintolassa merelle tuijotellen ja hipsimme hiljalleen valkoisten lakanoiden väliin huoneeseen. 

Huikea ravintola, lämmin suositus!


Swissotellista kirjoittelinkin jo aiemmin ja jutun pääsee lukemaan tästä.


Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass


QuickEdit
Johanna / Hellan ja viinilasin välissä
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

 1. Ooh, nyt tuli vesi kielelle. Ehdottomasti miekin olisin kokeillut tuota munakoisoa vuohenjuustojäätelöllä! Ankkaravioli kuulostaa myös taivaalliselta, ja myös nuo makeat kuulostavat tosi kiinnostavilta.

  VastaaPoista
 2. Voi luoja miten herkullisia kuvia! Minulla on myös ennakkoluuloni hotellien ravintoloita kohtaan, mutta onneksi aina välillä löytää tämän kaltaisia helmiä! Swissotel kyllä kiinnostaa muutenkin.

  VastaaPoista
 3. Tikru saa kyllä luvan viedä minut joskus oikein fiinisty syömään ja minilomalle! En kestä, ihanat kuvat <3

  VastaaPoista
 4. Jestas, mitkä ruuat ja maisemat! Onnistuit myymään idean, se on kirjattu nyt tuonne bullet journalin Tallinna-osioon. :D

  VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta