Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Mökin muodonmuutos on valmis


Pienen pieni 35m2 60-luvun mökkimme on vihdoinkin valmis. Tänä kesänä on tehty duunia enemmän kuin koskaan. On maalattu ja puunattu, rakennettu terassia ja stailattu. Viime viikolla koko homma oli valmiina ja tiistaina tehotiimi Jonna Kivilahti ja Krista Keltanen saapuivat tekemään juttua. Vinkkaan teille myöhemmin mistä juttu tulee löytymään. Oli ilo seurata todellisen ammattilaisen kuvaamista ja millaisella pieteetillä sitä tehtiin. En yhtään ihmettele, että heidän juttunsa viedään käsistä. Nämä naiset osaavat hommansa.

Ehdin käsittelemään suurimman osan ulkotuoleista ja pöydistä kesän aikana. Jouduin myös miettimään, että mihin ihmeeseen mökillä tarvitaan 27 ulkotuolia. Siis ihan oikeasti 27 tuolia. Tori.fi shoppailu on lähtenyt tuolien osalta käsistä ja voitte uskoa millaiset määrät öljyä niihin kului, mutta lopputulos oli kuin uusi ja kun pidämme juhlat, niin kaikille löytyy varmasti tuoli. Öljynä käytin Byggmaxin mustaksi sävytettyä Ilves terassi- ja kalusteöljyä. Vanhoista, ruskeista ja kuluneista kalusteista tuli kuin uusia, musta tekee aina kasvojenkohotuksen kohteelle kuin kohteelle. Aikaisemmin kesällä maalasimme mökin, josta kirjoittelinkin tänne

Terassi rakennettiin myös nyt syksyllä ja käsiteltiin samalla Ilveksen terassi- ja kalusteöljyllä kuin kalusteetkin. Lankut olivat käsittelemättömiä eli painekyllästystä ei ollut. Terassi rakennettiin reilusti irti maasta, joten tarvetta kyllästettyyn tavaraan ei ollut ja samalla se mahdollisti välittömän öljykäsittelyn. Lankku oli 198mm leveää ja sen sai kätevästi ja nopeasti mustaksi telalla, toki rakoja joutui hieman sutimaan lisäksi. Leveästä lankusta tuli massiivinen terassi ja tykkäsin lopputuloksesta. Ensi keväänä pidetään tanssit ja sittten istutaan 27 tuolissa pitkin pihaa.

Mieheni rakensi minulle apupöydän grillin viereen, jotta ruoanlaitto onnistuu paremmin ulkona. Tämäkin pöytä käsiteltiin pintaa lukuunottamatta talomaalilla eli Ilveksen peittosuojalla

Vaikka en pidäkään valoista mökillä, niin mustan terassin rakentamisen jälkeen huomasin pimeässä yössä, että valot on ehkä syytä laittaa turvallisuussyystä. Portaiden erottaminen pimeässä on lähes mahdotonta hommaa, toki kynttilät ja aurinkokennovalaisimet auttavat vähän. Kiireen vilkaan vielä lamppujen asennus ja löysin mielestäni juuri sopivat valaisimet paikkaansa. Philipsin Bustan oli aika uusi tuote ja hommasimme sitä sekä seinään että terassille.  Seinään alaspäin valaisevat ja terassille myös alaspäin valaisevat pilarivalaisimet. Lisäksi terassilla on Eva Solon aurinkokennoilla toimivia pienempiä ja yksi isompi tunnelmavalaisin. Laittelen niistä jossakin vaiheessa tunnelmakuvia.

Sitten se iso juttu sisälle. Meille tuli kamiina, ihana kaunis moderni kamiina. Instaseuraajani ovat jo sen nähneetkin. Otan kamiinasta lisää kuvia kun pääsemme viikonlopun viettoon mökille. Kamiina on Nordpeisin Quadro2 ja sen päälle on asennettu oliivikivi, jotta se varaa enemmän lämpöä. Tämän turvin voimme käydä mökillä vielä vähän syksyisimmissäkin oloissa ja vihdoinkin saan nukahtaa takkatulen äärellä. Mieheni asensi takkaa ja piippua vielä maanantaina, joten vähän viime tippaan jäi, mutta valmista tuli. 

Tässä ennen ja jälkeen kuvat ja lisää näkyykin jossakin vaiheessa lehdessä. Ensimmäinen kuva on ajalta kun ostimme mökin, toisessa kuvassa kulma on rakennettu umpeen ja siihen on tehty keittokomero sekä sisävessa. Takkakuvat ennen ja jälkeen on otettu täysin samasta paikasta, mutta oviaukkoja on tullut lisää ja avotakka oli kokonsa ja väärän sijaintinsa takia pakko purkaa.

No kertokaahan mitä tykkäätte?

Before


AfterSeuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass

SaveSave
QuickEdit
Johanna / Hellan ja viinilasin välissä
8 Comments
Share :

8 kommenttia:

 1. Voi miten ihana mökki ja huikea muodonmuutos! Ja onpa kyllä upea tuo kamiina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minka, kamiina on ollut suunnitelmissa pitkään ja kun tämä löytyi niin tiesin, että tämä on juuri se oikea. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä :)

   Poista
 2. Onpas magee muutos! Tykkään erityisesti noista portaista koko terden leveydeltä :) samoin tuo kamina, ihana malli kun tulta voi ihastella myös muualta kuin edestä päin!
  Tässä myös linkki blogiini, eräästä pienestä väriä vaihtaneesta pyöröhirsisestä saunamökistä jonka muodon muutoksessa olin mukana :)

  https://sanseblogi.blogspot.fi/2017/09/nuorennusleikkaus-varin-vaihdolla.html?m=1

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja niin on ollut teilläkin, todella tyylikäs uusi ulkoasu! Se oli yksi syy miksi Quadro 2 ihastuin, näin pienessä mökissä voi nauttia tulesta ihan joka suunnasta :)

   Poista
 3. Onpas hienon näköistä! Wautsi. Tuo valkoisuus sisällä tuo avaruutta ja tilaa reilusti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, valkoinen antaa kyllä tosi paljon tilan tuntua ja kun saatiin pieni laajennusosa mukaan, niin on kiva kun on vähän kaappitilaakin vaatteille kesällä. :)

   Poista
 4. Aivan ihana tuo sisäkuva - uusi kamiina on hienosti sijoiteltu tuohon keskelle siten, että vie tilaa mahdollisimman vähän. Jouduitteko asentamaan sen irti tuosta takaseinästä vai millaiset turvaetäisyydet siinä oli palavaan materiaaliin? Vai lieneekö siellä kamiinan takana betonia? Olen vähän utelias näiden rakennusteknisten seikkojen suhteen. Mutta kaikenkaikkiaan onnistunut muutos ja ihana tuo raikas valkeus tuolla sisällä ja upea kamiina. Hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,tykkään ihan valtavasti itsekin.
   Kamiina on irti seinästä ja siihen on tulossa tänä viikonloppuna vielä valkoinen palosuojalevy. Kun se asennettiin kulma eteenpäin oli turvaetäisyys seinään huomattavasti pienempi kuin jos se olisi ollut tasainen puoli seinään päin. Mieheni katsoo nämä myös aika tarkaan ja hyvä niin :)

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta