Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Viinipäiväntasaus viinit syksy 2017


Kun ajattelee tulevaa viikonloppua ja Viinipäiväntasausta - niin jaksaa, vielä muutama päivä.  Ystäväni tulee lauantaina tekemään kanssani Viinipäiväntasauksen ruokia ja siitä sitten siirrymmekin suoraan ruokapöytään. Iso Muru tekee mökkiremppaa vielä lauantaiaamuna ja hänelle on sillä syyllä myönnetty keittiövapaa. Tosin epäilen, että hän olisi viihtynyt keittiössä remppaa mielummin.Kirjoittelin tällä viikolla facen puolelle, että Viinipäiväntasaus juhlat voi hyvin järjestää ilman suuria suunnitelmia. Pyytää yhdeltä ystävältä valkoviini ja siihen sopivat ruoka, seuraavalta samppanja ja siihen sopivat ruoka ja tietysti myös punaviini ruoan kera. Näin ei juhlien järjestäjälle kasaannu kaikkea. Toinen vaihtoehto on pyytää juhlijat ajoissa kyläilemään ja tehdä ruoat yhdessä pöytään.

Mutta nyt viineihin, rumpujen pärinää ja serpentiiniä...Meillä on tänä vuonna alkumaljana

Laurent-Perrierin La Cuvée Champagne Brut 44,94€/0,75

Laurent-Perrierin samppanjatalo on perustettu vuonna 1812 ja se sijaitsee Tours-sur-Marnessa Champagnen alueen sydämessä. Keväällä uudella reseptillä julkistettu La Cuvee on saanut hyvän vastaanoton ja uskon, että se saa sen myös meillä.

Luvassa pieniä kuplia, huikeita samppanjapyörteitä ja kauniita makuja. Rakastan samppanjaa.


Hyvästeltävänä valkoviininä

Hunawihr Riesling Grand Cru Rosacker 16,90€/0,75

Cave Vinicole Hunawihr on vuonna 1954 perustettu osuuskunta, joka sijaitsee Hunawihrin kylässä Colmairin kaupungista pohjoiseen Ranskassa.

Tämä viini on minulle suhteellisen uusi tuttavuus, mutta ajattelin sen sopivan moneen erilaiseen ruokaan.

Puolikuiva keskitäyteläinen maku, jossa hennosti yrttisyyttä ja sitrusta ollen kuitenkin juuri sopivan pehmeä. Katsotaan mitä tälle keksitään ruoaksi. Tämän kanssa on helppo hyvästellä kesä.

Aistien puhdistukseen
Laurent-Perrier Cuvée Rosé Brut    76,03€/0,75L  Alkon tilausvalikoima
Kaikki tietävät (no onneksi eivät ihan kaikki) heikkouteni samppanjaan ja erityisesti rosesamppanjaan. Jos tämä kelpasi Madonnan ja Marilynin juhliin, niin se todellakin kelpaa myös Viinipäiväntasaukseen. Tämä on erittäin monikäyttöinen samppanja ihan sellaisenaan, mutta monen erilaisen ruoan kanssa. Jopa itämaiset maut sopivat. Alkossa on tällä hetkellä myös erikoiserä 1,5l pullossa, jos sattuu olemaan isommat juhlat - todellinen show stopper.

Tämän kanssa puhdistamme aistit, jotta ajatukset kääntyvät helpommin tulevaisuuteen.

Laurent-Perrier Cuvée Rosé Brut on täyteläinen ja tyylikäs, punaisia marjoja ja sitrusta. Upea samppanja!

Katse tulevaisuuteen
Barolo Essenze 35,54€/0,75l Alkon tilausvalikoima

Kun valitsin Barolo Essenze punaviiniä oli mielessäni riista. Se mitä lautaselta löytyy lauantaina, onkin sitten aivan eri asia. Uskon, että tämä on rehellisen liharuoan hyvä ystävä, laadukas sellainen.

Täyteläisessä maussa on tanniinneja ja hapokkuuta. Moniulotteinen maku on nahkainen ja hennosti mausteinen. Täydellinen punaviini ruoalle.

Tämän kanssa pystyn visioimaan itseni jo talveen lihapatojen äärelle takkatulen loimuun.

Juhlia tulee järjestettyä aivan liian harvoin, milloin esteenä ovat lasten harrastukset tai oma laiskuus. Loppujen lopuksi juhlat kuitenkin antavat aina enemmän kuin se sohvan nurkassa kyyhöttäminen. Enää ei välttämättä tarvitse juhlia aamu neljään, mutta sekin on vain hyvä asia - luulisin. Ehkä näiden ruuhkavuosien tiimellyksessä niiden sekaan voisi heittää enemmän myös juhlia. Tässä sekasorrossa se on vain pelkästään hyvä asia!

Odotan viikonloppua aivan valtavasti, eniten sitä hetkeä kun voi istua pöytään eikä tarvitse enää häärätä mitään - voi vain nauttia hyvästä seurasta, viinistä, ruoasta, illasta, tunnelmasta ja siitä että kaikki on hyvin!

Viinipäiväntasausta voi seurailla sen omilla facebook-sivuilla ja sen kautta saa myös tietoa mitä ensi keväänä tapahtuu. Muistakaahan tägäillä omia viinipäiväntasausjuttuja ja kuvia #viinipäiväntasaus.

Ihanaa viikonlopun odotusta!


Aikaisempia Viinipäiväntasausjuttuja pääset katsomaan täältä.


Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass

QuickEdit
Johanna / Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta