Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Helpot mustikka-valkosuklaa muffinssit ja syystunnelmia


Syksyinen viikonloppu mökillä oli ihanaa rauhoittumista ja syyshommia. Sienessä piti käydä pariinkin otteeseen, jotta tattivarastoja saadaan täydennettyä. Innokas mäyräkoira oli mukana sienestämässä, mutta intoa riitti lähinnä jälkien seuraamiseen ja mustikoiden syömiseen.

Paistelin kotona valmiiksi tarte tatin omppupiirakan, joka vaatii selkeästi lisäharjoittelua. Maku oli hyvä, mutta ulkomuodossa oli parantamisen varaa ja paljon. Onneksi poikani oli ottanut muffinssiaineet mukaan ja leipoi lauantaiaamuna muffinsseja. Mikäpä siinä takkatulen loisteessa muffinsseja nautiskellessa. Kamiinastamme on tullut paljon kyselyjä ja lupaan teille siitä ihan oman postauksen, kun saan kunnolla tutustuttua siihen, mutta onhan sitä aika ihana sytytellä aamuisin ja iltaisin saunan jälkeen lämmittämään ja antamaan tunnelmaa.

Merivesi oli jo aika kylmää 9 asteista, mutta miten järjettömän hyvä olo siitä tulikaan. Käväisin 5 kertaa uimassa pilkkopimeässä yössä, ilman tähtiä ja kuuta, eikä muukaan perhe huonommaksi jäänyt. Sen jälkeen oli mukava avata rosesamppanja ja istua takkatulen äärellä tuijottaa pienen pieneltä padruudulta lasten kanssa vain elämää. Kaikki samaan sänkyyn ahtautuneena, mäyräkoira mukaan lukien. 


Oikeastihan syksy on ihanaa aikaa, mutta jokin outo surullisuus tässä on aina. Hiljaisuus, jota missään muussa vuodenajassa ei ole. Luopumisen tunne, vaikka en tiedä mistä - ehkä kesästä. 




Mustikka-valkosuklaa muffinssit

noin 12 kpl riippuen vuoan koosta

3 kananmunaa
1,5 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta

1 dl kermaa
50g voita
50g valkosuklaata
5g vadelmamarmeladia (paistonkestävää)

Koristelu
100g valkosuklaata
mustikoita

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita varovasti. Sulata voi ja leikkaa valkosuklaa pieniksi muruiksi, sekoita taikinan sekaan. Annostele vuokiin vähän taikinaa ja laita jokaisen päälle marmeladia, lisää taikinaa päälle. Paista uunnissa 200 asteessa n. 15-20 minuuttia tai kunnes näyttävät kypsiltä. 
Sulata valkosuklaa mikrossa, sekoittele n. 10 sekunnin välein pohjaa myöten, jotta suklaa ei pala. 
Koristele paistetut muffinssit suklaalla ja marjoilla. 

Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
8 Comments
Share :

8 kommenttia:

  1. Valkosuklaa ja mustikka on taivaallisen hyvä yhdistelmä. Itse lisään vielä ripauksen kardemummaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpä vinkata pikku kundille kardemummasta, hyvä idea 😊

      Poista
  2. Kuulostaa ihanalta mökkiviikonlopulta. Syksy on nimenomaan luopumisen aikaa, sehän siitä tekee niin haikean. Onneksi syystunnelmasta voi nauttia eri tavalla kuin kesäauringosta – vaikka sitten just näiden muffinssien kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se ihana käpertyä huovan sisään ja nauttia pimeydestä ja hetken kiireettömyydestä 🍁

      Poista
  3. Voihan mäykky :) Meillä oli Mauri-mäyräkoira kun olin pieni ja se rakasta metsässäsamoilua äitini lisäksi. Juuri tein mustikka-valkosuklaapiirakkaa asiakkaalle, ihana yhdistelma.

    VastaaPoista
  4. Oi... ihana rauhallinen tunnelma kyllä välittyy nyt erinomaisesti niin kuvista kuin tekstistäkin!

    VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta