Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Maa-artisokkakeitto


Samettia mahalle ja sitähän tässä syksyssä tarvitaan. Maa-artisokka on aina kuulunut lemppareihin, juurikin sen samettisuuden ja pehmeiden hienostuneiden aromien vuoksi. Aina yhtä haasteellinen kuorittava palkitsee tekijänsä, kunhan vain jaksaa hetken voimistella sen nystyröiden kanssa. Tällä kertaa kaverit olivat niin moniulotteisia, että kuorimaveitsi ei tullut kuuloonkaan vaan siirryin suosiolla askartelemaan pienen puukon kanssa. Kuoritut maa-artisokat kannattaa laittaa odottamaan kylmään veteen, jossa on hieman sitruunaa. Näin se säilyy paremmin eikä tummene ennen ruoalaittoa.

Maa-artisokan voi myös pestä ja keittää kuorineen, mutta silloin keitosta tulee hieman aromikkaampaa ja tummempaa. Keittämisen jälkeen maa-artisokan voi myös pusertaa ulos kuorestaan, mutta tätä en ole kokeillut.

Nautin keiton tällä kertaa ilman suolaista lisää ja jäin kaipaamaan sitä eli yleensä olen paistanut päälle yhden pekonisiivun tai tarjonnut leivän kera kylmäsavusiikaa.
Maa-artisokkakeitto

500g maa-artisokkia
2 dl kermaa
4 dl maitoa
suolaa
pieni ripaus valkopippuria

(Pekonia tai kylmäsavusiikaa keiton päälle)


Kuori ja paloittele maa-artisokat. Laita kuoritut maa-artisokat välittömästi kylmään sitruunalla maustettuun veteen tummentumisen estämiseksi. Laita kattilaan maito ja kerma. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Lisää maa-artisokat ja keitä, kunnes ne ovat kypsiä. Soseuta samettisen sileäksi. Lisää tarvittaessa maitoa, jos keitto on liian paksua.

Paista jokaista keittolautasta kohti yksi pekonisiivu rapeaksi ja valuta siitä rasvat pois tai vaihtoehtoisesti tarjoa kylmäsavusiikaa keitossa tai leivän päällä keiton kanssa.

Blogin herkkuja maa-artisokasta
Maa-artisokkapyree
Maa-artisokkakeitto perunalla


Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu


QuickEdit
Johanna / Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Nyt niin kaipaisin samettia vatsalle, mukulamaa-artisokan löysin vasta parisen vuotta sitten. Luulin että se on yhtä pahaa kuin latva-artisokkaversio, mutta kysehän on ihan eri kasvista. Nyt haluaisin lautasellisen juuri tuota keittoa ja saaristolaisleivän, jossa mätiä!

    VastaaPoista
  2. Olen tehnyt hyvinkin mielenkiintoisia reseptikokeiluja maa-artisokan kanssa.

    VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta