Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Valkosipuliperunat juustolla


Muistatteko 90-luvun suosikin valkosipuliperunat? Olin muuuttanut pois kotoa ja joka viikonloppu uunissa möhisi valkosipuliperunoita. Valkosipulia käytettiin säästelemättä ja tuoksu oli sen mukainen. Jos samaan iltaan vielä sattui baarikierros oli seuraavan aamun tuoksu todella pitelemätön. Joku sanoi joskus, että persiljalla saisi pahimman valkosipulin tuoksun pois. No sittenhän meillä oli aina viikonloppuisin myös nipullinen persiljaa, jotta sain syödä valkosipulia. Olen siis aina ollut jossakin määrin addiktoitunut siihen.

Valkosipuliperunoita tehtiin niin usein, että lähemmäs 20 vuotta vierähti ennenkuin muistin niiden olemassaolon jälleen. Miten järjettömän hyviä ne olivatkaan ja miten ihana tuoksu uunista leijui, en siis puhu mitään siitä miltä sen jälkeen haistiin.  Eikä siihen kauheasti muuta tarvita kuin hyvää lihaa perunoiden viereen ja hieman vihreää salaattia. Jopa nirso Pikku Muruni tykkäsi niistä, kunnes tajusi joukossa olevan valkosipulia. Tämä on siis suht miedosti maustettu ja valkosipulin rakastajat saattavat kestää muutaman kynnen lisääkin. Saatanpa tehdä näitä useamminkin, nyt kun vauhtiin päästiin.




Valkosipuliperunat juustolla

1 ½ kg perunoita
voita vuoan voiteluun
4 dl kuohukermaa
2 ½ dl maitoa
6 kpl valkosipulinkynttä
mustapippuria
suolaa
3 dl juustoraastetta (emmental)


Lämmitä uuni 200 asteeseen. Viipaloi pestyt ja kuoritut perunat. Voitele uunivuoka voilla ja kumoa perunat vuokaan.
Kiehauta kerma ja maito kattilassa. Silppua valkosipuli ja lisää kermamaidon joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Maista, että seos on sopivan suolainen. Kaada kuuma kermamaito perunoiden päälle.
Kypsennä 50 minuuttia 200-asteisen uunin keskitalolla. Lisää juustoraaste ja jatka kypsennystä vielä noin 20 minuuttia eli kunnes perunat ovat pehmenneet.


Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
8 Comments
Share :

8 kommenttia:

  1. Oi valkosipuliperunoita onkin tehnyt pitkään jo mieli, tätä reseptiä täytyykin kokeilla! <3

    VastaaPoista
  2. ja kerman sekaan viel vähän koskenlaskijaa :)

    VastaaPoista
  3. Ihan täydellistä ruokaa tähän vuoden aikaan!

    VastaaPoista
  4. Meillä on nyt parina viikonloppuna syöty valkosipuliperunoita, ensin vasan fileen ja sitten naudan sisäfileen kaverina.

    VastaaPoista
  5. Nam, jotkut ysäriklassikot kannattais tosiaan ottaa takaisin käyttöön (osa ehkä pienellä päivityksellä). :)

    VastaaPoista
  6. Aivan ihanaa <3 Rakastan juuri perunaa ja niistä tehtyjä uuniruokia!

    VastaaPoista
  7. Näitä on pakko kokeilla! Silläkin uhalla että puoliso inhoaa valkosipuliperunoita :D

    VastaaPoista
  8. Juu näitä on tehty jo monta vuosikymmentä tosin juusto on ollut aina auraa, mutta sehän onkin makuasia.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta