Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Kanaa panang curry


Tähän aikaan vuodesta veri vetää Thaimaan suuntaan ja koska matkaa ei ole varattuna, on pakko alkaa lievittämään tuskaa keittiössä.  Meille makumatkailu keittiössä on arkipäivää. Ruuhkavuosissa se taitaa olla myös ainoa matkustustapa, joka on mahdollista. Ihan hirveä matkakuume!

Tämä maistuu niin paljon paremmalta palmujen alla syötynä ja jonkun toisen kokkaamana, mutta minkäs teet. Kärvistelen siis kiltisti keittiön pöydän äärellä ja katselen valkeaa talvimaisemaa. Onneksi sentään on lunta.

Mieheni on meillä yleensä se joka tekee thairuoat ja hän on erikoistunut thaikastikkeiden tekemiseen. Nyt oli pakko tarttua kauhan varteen ja sainhan minä sentään oppia Thaimaassa kolmelta eri kokkikurssilta eikä valmistahnalla voi mennä metsään kovin pahasti. Ihania mausteisia makuja,  enemmän currytahnaa ja enemmän mausteisuutta.  Jos kaupasta löytyy thaibasilikaa, niin sitäkin voi laittaa sekaan tai vaikka maapähkinöitä.Kanaa panang curry


1 rkl öljyä
1 iso punasipuli silputtuna
2 rkl valmista panang curry -tahnaa
2,5 dl kookosmaitoa
500 g kananfilesuikaleita
4 kaffirlimen lehtiä

1/2 dl kookoskermaa tai kookosmaitoa
1 rkl kalakastiketta
1 rkl limen mehua
2 tl kookossokeria tai muuta ruskeaa sokeria

päälle korianteria

Paista silputtu sipuli öljyssä currytahnan kanssa muutaman minuutin ajan ja lisää kookosmaito. Lisää kanasuikaleet ja kaffirlimenlehdet. Pienennä lehdet ja anna kiehua hiljaisella 15 minuuttia. Nosta reikäkauhalla kana lautaselle ja kiehauta kastiketta n. 5 minuuttia, kunnes se hieman paksunee. Lisää kana takaisin, kookoskerma, kalakastike, limemehu, sokeri ja kiehauta vielä 5 minuuttia.

Tarjoile jasmiiniriisin kera.

Kannattaa kokeilla myös Kanaa cashewpähkinöillä reseptiä

Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
QuickEdit
Johanna / Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Nam, ihanan simppeli ja herkullinen ohje. Nyt kyllä pitää hehkuttaa, että JEEE - enää 46 päivää Thaimaan aurinkoon ja aion mennä ekalle Thaimaan ruokakurssille koskaan. Kastikkeiden teko itse kiinnostaa, vaikka kyllä niitä tulee tehtyä kotona, mutta ehkä kaipaa niitä aitoja niksejä ja vinkkejä!

    VastaaPoista
  2. Valitettavasti tosiaan "ruokamatkasta" on vain hyvin hetkellinen apu matkakuumeeseen. Ohje näyttää sellaiselta, että kelpaisi meilläkin!

    VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta