Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Mustapapukeitto


Lämmittäviä, mutta keveitä keittoja talven pimeyttä vastaan. Tarvitaan, joten yritän saada niitä tänne teidänkin iloksenne. Tämä keitto on napattu Hyvä Terveys -lehden Kilot veks liitteestä. Liite on erikseen lehtipisteissä myynnissä ja on täynnä suht järkevää juttua laihduttamisesta. Sen lisäksi lehdestä löytyy 10 päivän ajaksi 1600 kcal ruokalistat vegenä ja normina, joten sorruin ostamaan lehden. Tällaiselle luovalle keittiönhengettärelle kalorien laskeminen on todellinen kirosana ja niin suuri vääryys. Ymmärrän kuitenkin, että se tekee äärimmäisen hyvää välillä taas nähdä miten kalorit kertyvät ja miltä kalorimäärät näyttävät lautasella erilaisissa ruokamuodoissa. Otan tämän opiskelun kannalta ja toivottavasti nämä iskostuvat mieleni syvimpiin sopukoihin loppuelämäkseni. Tämä ei siis missään nimessä tarkoita nautinnoista luopumista, mutta jos vähän maltillisemmmin ja harvemmin.

Olen nyt kokeillut kaksi reseptiä ja toinen eli munakoiso-moussakka oli ala-arvoinen esitys sellaisenaan eli vaatii tuunausta ronskilla kädellä, kun taas tämä mustapapukeitto oli loistava. Tämä kyseinen keittohan sai jäsenteni treenikivut hellittämään, tosin ihan siitä syystä että mieheni oli heittänyt 7 jalopenon palasta sekaan ja se sai poltot siirtymään hetkellisesti suuhun ja ruokatorveen. Joten hieman maltillisemmin jalopenoja ja hyvää tulee.

Eilisen ensimmäinen intervallitreeni meni ihan hyvin. Sadattelin mielessäni puoleen matkaan saakka ja vasta sen jälkeen uskoin siihen, että jaksan loppuun saakka. 50 minuuttia juosten ja kävellen ja n. 6 kilometriä oli matkana. Tunsin hetkellistä ylpeyttä itsestäni, mutta se katoaa yhtä nopeasti kuin tulikin koska huomenna aika on 90 minuuttia. Voitte seurata hidasta ja kiduttavaa kuolemaani instastoriesin kautta.


Herkullisia keittohetkiä ja ihanaa viikonlopun jatkoa!
Mustapapukeitto


2 dl kypsiä mustapapuja huuhdeltuna
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 rkl tomaattipyreetä
1 tl juustokuminaa
7 dl kasvislientä
1 prk tomattimurskaa
200 g pakastemaissia
jalopenopaloja purkista oman maun mukaan (6 oli jo aika väkevää)
1 limen mehu
1 tl suolaa

1/2 ruukku korianteria
(1 dl ranskankermaa)

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista sipuleita öljyssä kattilassa n. 5 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja juustokumina. Jatka paistamista vielä muutama minuutti.
Lisää huuhdellut pavut, tomaattimurska, pakastemaissi ja kasvisliemi, nosta lämpöä ja jatka keittämistä vielä noin 15 minuuttia.
Hienonna jalopenot ja lisää ne kattilaan yhdessä limen mehun ja suolan kanssa.
Tarjoa keiton kanssa hienonnettuna korianteria ja ranskankermaa.

Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
QuickEdit
Johanna / Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta