Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Pohjois-Islanti - Valassafari


Kunnioitusta herättävät, isot ja kauniit, viisaat ja niin herkästi laulavat valaat. Sellaisiahan ne ovat. Suuruudestaan huolimatta valaissa on jotakin herttaista eikä mitään pelottavaa. Ne ovat luonnon omia kilttejä jättiläisiä ja tätä ei kannata Islannin matkalla jättää kokematta.

Islanti on tunnettu valassafareistaan, niinpä paikkoja ja järjestäjiä on valtaisa määrä. Meidän lähtöpaikkamme oli Dalvik ja järjestävänä tahona oli uusimmalla kalustolla seilaava Arctic Sea Tours.

Jännitin paljon, en valaita ollenkaan, mutta tulisinko merisairaaksi. Kertaakaan en uhrannut ajatustakaan sille, että jäisin jännityksen vuoksi pois. Ainahan sitä voi oksennella valaille ruokaa. Onni suosi rohkeaa ja merenkäynti on hyvinkin siedettävää. Onnekseni aluksemme on nopeasti kulkeva kovapohjainen kumivene, put put veneen aiheuttamaan keinuntaa olisi ollut huomattavasti vaikeampi kestää.
Ensimmäinen pieni loiskahdus tapahtui heti satamasta lähtömme jälkeen. Siirryimme aavistuksen verran avomeren suuntaan ja loppu onkin legendaa. Näimme lähemmäs sata ryhävalaan pintaan tuloa. Tosin kysymyksessä oli oppaan mukaan sama n. 10 valaan ryhmä, joka oli alueella. Ilmatyynyaluksella pääsi nopeasti valaiden läheisyyteen, niitä kuitenkaan häiritsemättä ja matalalta sai kuvattu helposti.

Kuvani eivät tee oikeutta ryhävalaan koolle. Painoa niille kertyy keskimäärin 25–48 tonnia, pituus vaihtelee 12–18 metrin välillä ja naaras on urosta suurempi. Kyseessä on siis todella kunnioitettavan kokoinen eläin.
Kamera laukoi hulluna kuvia ja välillä oli pakko pyyhkiä kyyneliä poskilta. Niin vaikuttavia otuksia ne olivat. Tämä kokemus oli täysin tämän maailman ulkopuolelta ja näin jälkikäteen on vaikea uskoa, että olin näkemässä sitä. Hiljaisen sulavia molskahduksia. Valaiden puhalluksia ilmaan. Välilllä ne olivat niin lähellä, että kurkottamalla olisin saattanut koskettaa. Missään vaiheessa mielessäni ei edes käynyt että valas olisi kaatanut aluksemme. Täydellinen luottamus jättiläiseen pysyi.
Islanti oli täynnä kauneutta ja mystisyyttä. Unohtumattomia kokemuksia ja uskomattomia tarinoita. Valassafari jäi mieleeni ikuisiksi ajoiksi enkä ikinä unohda näitä lempeitä jättiläisiä.


Matkasta aiemmin kirjoitettua
1. päivän Pohjois-Islannin matkasta voitte lukea täältä.
2. päivän Pohjois-Islannin matkasta voitte lukea täältä
3. päivän Pohjois-Islannin matkasta voitte lukea täältä
Matka toteutettu yhteistyössä 
Iceland Air ja Visit North Iceland kanssa

Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu


QuickEdit
Johanna / Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

 1. Tämä on ollut kyllä koko elämän unohtumattomimpia kokemuksia, oli ihanaa jakaa tämä seikkailu sun kanssa! <3

  Ja vielä ihanampaa että sulla on safarilta niin paljon kuvia kun mulla jäi kamerat enimmäkseen taskuun hämmästyksestä ja kylmästä ilmasta, haha!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu ihan uskomattomalta, että on päässyt kokemaan tällaisen seikkailun. Oli kyllä niin upea matka ja ihana matkakaveri <3
   Kuvia on niin järjetön määrä, että valas kuvat eivät tule loppumaan ehkä koskaan ;)

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta