Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Fredagsmys - täydellinen focaccia


Minä kuulun niihin ihmisiin, joka rakastaa tuoretta leipää ja voita. Oikeasti, jos minun ei tarvitsisi miettiä syömisiäni mitenkään, voisin elää useamman viikon hyvällä rapealla tuoreella vehnäleivällä ja voilla. Leivoin Viinipäiväntasauksen focacciaa ihan vain sen takia, että piti olla leipää jolla sai pyyhittyä loput kastikkeet lautaselta. Rakastan kastikkeen pyyhkimistä leivällä. Se vaan kuuluu tehdä aina kun lautasella on jotakin sen arvoista. Tämä leipä hupeni kyllä ilman kastikettakin. Ihan jo sellaisenaan todella koukuttavaa. Ajatelkaapa tätä perjantai-iltana juustolautasen, hyvien leikkeleiden kera ja lasiin hyvää punaviiniä.

Parasta on, että tämän helpommaksi ei focaccian teko mene, ei vaivaamista ja siitäkin huolimatta leipä oli täydellisen kuohkeaa. Suorastaan ällistyttävän helppoa. Resepti on suoraan Riikka Sukulan ja Alex Niemisen loistavasta Vege-kirjasta. Olen kokkaillut kirjasta paljon, mutta onneksi edes nyt tajusin tehdä tämän focaccian.

Teidän on oikeasti aivan pakko kokeilla tätä, jos ette vielä ole tehneet!







Focaccia

3 dl huoneenlämpöistä vettä
1 pss kuivahiivaa tai 25 g tuorehiivaa
2 tl sokeria
400 g ”0” durumjauhoja (käytin tavallisia vehnäjauhoja)
runsas rkl laadukasta oliiviöljyä
1 tl sormisuolaa (esim. Maldon)
3 rosmariinin oksaa

Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva ja sokeri. Lisää jauhot ja oliiviöljy. Sekoita ainekset hyvin, mutta älä vaivaa. Anna taikinan nousta liinan alla vähintään tunti ja lisää lopuksi suola.

Levitä taikina korkeareunaiselle oliiviöljyllä voidellulle uunipellille (liian pieni taikina tavallisen kokoiselle uunipellille, käytin keraamista uunivuokaa) ja kohota vielä hetki. Minulla kohosi vielä n. 15 min. Painele sormilla reikiä taikinaan ja mausta pinta sormisuolalla ja rosmariinin oksilla ja lorauta kevyesti oliiviöljyä päälle. Paista esikuumennetussa uunissa 220°C:ssa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea.


Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta