Tämäkin resepti on A kitchen in France Mimi Thorissonin -keittokirjasta, joka on täynnä toinen toistaan parempia ranskalaisia herkkuja.
Perunat á la lyonnaise
1 kg perunoita kuorittuna
150 g voita
suolaa ja pippuria myllystä
2 sipulia ohueksi siivutettuna
Iso nippu lehtipersiljan lehtiä hienonnettuna
Keitä perunoita n. 10-15 min koosta riippuen. Kaada kuuma vesi perunoista ja jätä perunat siivilään ja jäähdytä ne juoksevalla kylmällä vedellä. Anna jäähtyä vielä hetki ja leikkaa perunat n. 3-4mm siivuiksi.
Laita isoon paistinpannuun 2 rkl voita, neljännes perunoita ja paista n. 6 min tai kunnes ovat kullanruskeita. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä lautaselle. Paista loput perunat samalla tavalla. Käytä paistamiseen n. 120 g eli 8 rkl voita kokonaisuudessaan.)
Paista toisessa pannussa 2 rkl voita ja lisää sipulit. Paista kunnes ne ovat kullanruskeita.
Laita kaikki perunat pannuun ja lisää sipulit ja sekoita. Paista vielä 5 minuuttia. Siirrä perunat ja sipulit uuninkestävään vuokaan ja laita ne uuniin 180-asteeseen n. 10 minuutiksi.
Sekoita persilja sekaan ja tarjoile. Nauti vaikka pihvin kera.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kaunis kiitos viestistäsi!