Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Rakkaudella Viinipäiväntasaus


Tänään on Viinipäiväntasaus, juhla jota olemme viettäneet mieheni kanssa pian 16 vuotta yhdessä kaksi kertaa vuodessa. Vaikea uskoa, että tapaamisestamme on jo 16 vuotta ja toukokuussa meillä on 15-vuotishääpäivä. Toisaalta kun katselee jälkikasvua, niin onhan siitä jo aikaa. Muistan kuin eilisen päivän ensimmäisen tapaamisemme ja olen edelleenkin sitä mieltä, että olen löytänyt toisen puoliskoni. Kertoihan hän ensimmäistä kertaa tavatessamme viettävänsä Viinipäiväntasausta (ei kyllä viettänyt, mutta hyvä heitto).

Tiivistettynä viinipäiväntasauksen juju on se, että keväällä tiettynä päivänä siirrytään punaviinistä valkoviiniin ja syksyllä ilmojen viilentyessä valkoviinistä punaviiniin. Iso Muru on aikoinaan hurmannut minut mm. tällä jutulla, joten tämä on rakkauden ja ystävyyden juhla, jolloin nautitaan hyvää ruokaa ja erinomaisia viinejä. Siirtyminen väristä toiseen tapahtuu samppanjalla ja samalla kohotetaan malja tulevalle keväällä tai syksylle ja kaikelle ihanalle, jota tulevaisuus tuo tullessaan.

Tänään juhlimme Viinipäiväntasausta ystävien kanssa ja herkuttelemme pitkän kaavan mukaan. 

Kevään 2018 Viinipäiväntasauksen viineinä meillä ovatAlkumaljana
Samppanja
Ranska

Piper-Heidsieck Cuvée Brut sekoitetaan yli 100 tisleestä. Samppanjatalon klassikko on kuvastanut Piper-Heidsieckin tyyliä aina perustamisvuodesta 1785 lähtien. Kuiva, raikkaan hedelmäinen, tasapainoinen ja pähkinäinen samppanja. Sopii nautittavaksi sellaisenaan hyvässä seurassa tai loistavien kala ja äyriäisruokien kanssa. Jos Marilyn Monroe vannoi Piperin nimeen niin ehkä minäkin.

Hyvästeltävänä
Punaviini
Coto de Imaz Gran Reserva 2011
Temparanillo, Espanja

Vanha tuttavani, joka ei ole koskaan pettänyt. Keskitäyteläinen hyvin monikäyttöinen lihanruokien kanssa erinomaisesti sopiva punaviini. Maku on pehmeän hedelmäinen ja jättää suuhun samettisen lämmön. Loisto viini, joka maistuu myös sellaisenaan, mutta on ehdottomasti parhaimmillaan ruoan kanssa. 

Aistien puhdistus
Samppanja
Ranska

Piper-Heidsieck Rosé Sauvage on sekoitettu noin 50 eri palstalta saaduista viineistä aivan kuten Piper-Heidsieck Brut, mutta siihen on lisätty annos Champagnen alueen punaviiniä, joka antaa juomalle paitsi erityisen runsaan ja hedelmäisen aromin, myös houkuttelevan syvän pinkin värin.

Maultaan samppanja on raikas, jossa on mukana hieman hapanta punaisten hedelmien sekoitusta. Jälkimaku on lämmin ja runsas. Rosé Sauvage sopii erinomaisesti juhlamaljaksi, mutta myös läpi aterian nautittavaksi. 

Tulevaisuudelle
Valkoviini
Barth Fructus Riesling 2017
Riesling, Saksa / luomu

Tällä kertaa valkoviinikin on meillä usein pöydässä oleva puolikuiva todella monikäyttöinen viini. Koska viini on puolikuiva se taipuu myös mausteisempien ruokien kanssa. Viini kannattaa nauttia hyvin viilennettynä. Maku on hedelmäinen, omenaa, päärynää ja sitrusta. Hapokkuus taittaa makeutta, joten älkää peljästykö sitä. 

Näille viineille olen suunnitellut rönsyilevän menun ilman punaista lankaa, paitsi tietysti että ruoka on hyvää. Inspiroiduin Mimi Thorissonin ranskalaisista keittokirjoista ja osa ruoista tuleekin sieltä. Vaikka blinien aika onkin jo ohi, niin minä "ikuinen vastarannan kiiski" olen sitä mieltä, että niiden aika ei ole vielä ohi - pihassamme on vielä lunta ja kun tekee mieli blinejä niin silloin niitä pitää saada. Amstedamin reissun jälkeen äyriäiset ovat olleet mielessäni, joten niitäkin varmasti nähdään. Kerron menusta lisää kun olen saanut valokuvia illasta ja ruoasta.

Nyt toivotan teille aivan ihanaa Viinipäiväntasausta, nauttikaa hyvistä viineistä, ruoasta ja erityisen paljon rakkaittenne seurasta. Kun otin kuvaa viineistä lensi ylitseni valtavien äänten saattelemana muutolintujen aura. On kevät!

Halaukset täältä Hellan ja viinilasin välistä!

Viinipäiväntasauksella on myös omat facebook-sivut, josta voit seurata tapahtuman kuvia sekä milloin seuraavaa tasausta vietetään.


Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass


QuickEdit
Johanna / Hellan ja viinilasin välissä
3 Comments
Share :

3 kommenttia:

 1. Kuinka hauska idea! Saako udella mitä ruokaa näiden viinien kanssa nautitte?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai saat udella, eikä ole salaisuus. Juuri kirjoittelin blogiin juttua mitä viinien kanssa syötiin ja reseptitkin tulevat pian perässä.

   Poista
  2. https://hellanjaviinilasinvalissa.blogspot.fi/2018/04/viinipaivantasaus-menu-kevaalle.html

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta