Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Thaimaalainen vihreä curry-kanakeitto


Uulalaa miten vahvaa keitosta tulikaan. Laitoin kolme ruokalusikallista vihreää curryä ja kaksi olisi aivan varmasti riittänyt.  Aineenvaihduntani käynnistyi lauantain Viinipäiväntasausta ajatellen. Melko varmasti aineenvaihduntani toimii vauhdilla vielä ensi viikollakin. Oikeastaan nyt suussa on ihanan mausteinen maku ja vatsakin on ihan rauhallinen - vielä.




Aurinkoenergia ei ole selkeästikään vielä vaikuttanut koska mausteiset ruoat aiheuttavat edelleen hykerryttän hyvän lämmön eivätkä tuskaisia hikikarpaloita. Vielä ei ole siis salaattien aika. Talvella salaatit eivät maistu, jos porkkanaraastetta ei lasketa ja kasvikset pitää saada lämpiminä. Kun kesä tulee, käy juurikin päinvastoin, mikään ei maistu paremmalta kuumana päivänä kuin fetasalaatti. Tosin lämpimät kasvikset maistuvat grillattuinakin. Kunpa olisikin jo kesä ja grillikausi.

Onhan teillä jo Viinipäiväntasaus viinit hankittuna ja menu suunniteltuna? No voin kertoa, että normaaliin tapaani minullakin on menu edelleen suunnitelma-asteella, mutta viinit on jo sentään hankittuna. Tänä iltana ajattelin selailla keittokirjoja ja etsiä inpiraatiota, lempihommaani. Kerron sitten lauantaina mitä sain pöytään saakka.

Nyt kuitenkin helppo ja hyvin edullisista raaka-aineista rakennettu curry-kanakeitto.

Thaimaalainen vihreä curry-kanakeitto


n. 100 g riisinuudeleita

oliiviöljyä tai kookosöljyä paistamiseen
n. 600 g kanasuikaleita
valkosipulia oman mielen mukaan, minulla 1 solo
1 sipuli silputtuna
1-2 rkl vihreää currytahnaa (3 rkl jos sietokykysi on erittäin hyvä)
1 rkl raastettua inkivääriä
6 dl kanalientä (1 kokonainen kanafondi)
1 tlk kookosmaitoa
450 g ohuita vihreitä papuja (pakaste)
2 kevätsipulia
1/2 limen mehu

korianteria (en löytänyt kaupasta, mutta sopii aivan varmasti tähän, siis lähes kuuluu ehdottomasti tähän)

Paista kanasuikaleet kattilassa öljyssä. Mausta suolalla. Lisää silputtu valkosipuli ja sipuli ja paista vielä hetki. Lisää vihreä curry ja raastettu inkivääri ja sekoittele minuutin verran. Kaada sekaan kanaliemi ja kookosmaito. Anna kiehua pienellä lämmöllä 15 minuuttia. Kiehumisaikana valmistele nuudelit paketin ohjeen mukaan.
Lisää pavut, kevätsipulit, korianteria ja limen mehua. Mausta suolalla.

Laita kulhoon ensin nuudelit ja kaada päälle keittoa.



Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass











QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätit viestin minulle!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta