Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Viinipäiväntasaus menu keväälle


Mikä ihana viikonloppua! Aurinkoa, viinipäiväntasaus, ystäviä, upeita viinejä ja hyvää ruokaa. Voiko sitä elämältään muuta odottaa? Jotenkin tänä vuonna kevät tuntuu niin odotetulta, vaikka talvi on kerrankin ollut hyvä meille.

Launtaina juhlimme Viinipäiväntasausta ystävien kanssa ja päivä menikin ensin ruokia valmistellessa ja sitten niistä nauttiessa. Tällä kertaa suurimpana inspiraation lähteenäni oli Mimi Thorissonin keittokirjat, joista toinen putosi varpailleni viime viikolla. It was a sign! Uppouduin ranskalaisen keittiön herkkuihin ja nyt taidan kokata kirjat kannesta kanteen, niin ihania reseptejä niissä on. Keskitäyteläinen espanjalainen Coto de Imaz Grand Reserva oli klassisen tyylikäs ja aivan nappivalinta hyvin perinteiselle pääruoalle, joka tietysti nautittiin ensimmäisenä Viinipäiväntasauksen kevään tapojen mukaisesti. Vaikka punaviini hyvästeltiin ei se meidän ruokapöydästä kesäksi katoa, mutta valkoviini ja roséviini ovat selkeästi esillä enemmän kesällä. Kirjoittelin näistä Viinipäiväntasaus viineistä jo aiemmin, joten täältä pääset kurkkaamaan enemmän juttua niistä.

Blinien sesonki on ohi, paitsi minulla. Tänä vuonna blinit ovat maistuneet enemmän kuin koskaan, joten miksi lopettaa vielä. Piper-Heidsieckin Rose -samppanja on ehdottomasti parhaimmillaan ruoan kanssa, joten blinit sopivat sille täydellisesti. Tässä kuohuvassa on niin paljon kaunista voimaa, että sitä voi kokeilla jopa liharuoan kanssa. Ainakin sisäfilepihvi maistui sen kanssa loistavasti. Vappupöytään ruoan kera aivan loistava vaihtoehto. Rose sai aikaiseksi syviä huokailuja kuten alkumaljana ollut Piper-Heidsieckin Cuvee Brutkin. Samppanjat ovat vaan niin upeita ja kruunaavat juhlat!

Rapurisotto löytyi Viinilehden sivuilta, mutta siihen kaipasin vähän enemmän mausteisuutta eli ravut paistettiin chilissä ja valkosipulissa. Näin annos sopi täydellisesti puolikuivan Barth Fructus Riesling kanssa. Itse risotto oli hyvin hienostuneen pehmeä. Sille keitettiin oma sieniliemi, jota käytettiin risoton kypsennykseen.

Viinit olivat aivan nappivalintoja, ruoka oli niin hyvää (myös vieraiden mielestä)  ja ilta oli kaikin puolin onnistunut. Maljoja on kilistelty ja nyt kevät saa tulla. Täällä ollaan niin valmiita vihreään ympäristöön, aurinkoon ja siihen äärimmäiseen kuumaan ja pitkään kesään. 

Viinipäiväntasausmenu kevät 2018


Alkumaljana 
SamppanjaPiper-Heidsieck Cuvée BrutRanska

Hyvästeltävänä
PunaviiniCoto de Imaz Gran Reserva 2011, Temparanillo, Espanja

- Naudan sisäfilepihvit konjakkikastikkeessa, Lyonin perunat ja tomaattisalaatti, Foccacia

Aistien puhdistus
SamppanjaPiper-Heidsieck Rosé Sauvage, Ranska

- Blinit, punajuuri creme fraiche, sipuli, kylmäsavulohi

Tulevaisuudelle
ValkoviiniBarth Fructus Riesling 2017, Riesling, Saksa / luomu

- Rapurisotto

Jälkiruoka
- Suklaamarengit, suklaakastike ja kermavaahto

Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass


QuickEdit
Johanna / Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta