Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Paahdettu perunasalaatti uusista perunoista


Viime viikonlopun saaristoherkkuihin kuului uunissa paahdetuista uusista perunoista tehty lämmin perunasalaatti parsan kanssa. Salaatin resepti oli löydetty ruotsalaisesta Lantliv -lehdestä, joka kuuluu suosikkilehtiini, kuten myös saaristolaisemännänkin. 

Ruotsalaisissa ruokalehdissä ja sisustuslehdissä on vaan aina joku juttu, mikä tekee niistä jotenkin niin ...ruotsalaisia. Varmaan tiedätte mitä tarkoitan, ne vaan on aina niin trendikkäitä vaikka lautasella olisi mitä tahansa ja sisustusjututkin näyttävät paremmalta. Eläköön se pieni ero, se saa minutkin pitämään yllä ruotsinkieltäni ja ostamaan kaikki ruotsinkieliset sisustus- ja ruokalehdet. Kannattaa muuten käydä Nauvon K-kaupassa ostoksilla, sieltä löytyvät kaikki ruotsinkieliset kauniit lehdet.

Takaisin salaattiin. Ihan yhtä lailla perunat voi paahtaa vaikka grillissä, mutta helpoimmalla päääsee kun laittaa ne uuniin. Paahdetun perunasalaatin kanssa tarjottiin savustettua lohta ja muita herkkuja. Kesäruoka on vaan niin järjettömän hyvää. 

Ja suuret kiitokset Nauvon emännälle, joka teki ihania herkkuja perheelleemme kun Nauvon isäntä grillasi ja availi viinipulloja.




Paahdettu perunasalaatti uusista perunoista


1 kg uusia perunoita
3 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
mustaapippuria myllystä
250 g vihreää parsaa
2 sipulia
1 ruukku rucolaa

Sinappivinegretti
1 valkosipulinkynsi puristettuna
2 tl ranskalaista sinappia
1 rkl puristettua sitruunamehua
1 dl oliiviöljyä
1 rkl turkkilaista jogurttia
suolaa
mustapippuria

Pese ja halkaise perunat. Laita uunipellille ja kaada päälle oliiviöljy, suola ja pippuri. Sekoita. Leikkaa parsoista kova juuri pois ja kuori hieman. Paahda perunoita 20-25 minuuttia kunnes ovat saaneet väriä ja ovat kypsiä. Lisää parsat sekaan viimeiseksi 5 minuutiksi ja lisää hieman öljyä.  Kuori sipuli ja leikka ohuiksi renkaiksi.
Tee sinappivinegretti: Kaada kaikki aineet korkeaan purkkiin ja sekoita sauvasekoittimella hitaasti alas ylös. Kaada kastiketta perunoiden parsojen päälle ja lisää sipuli ja rucola. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. 



Enemmän elämää lähes livenä InstaStoryssa

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Oijoijoi, nyt pitää taas lähteä ostamaan parsaa! Juuri paahdoin uunissa voi-pippuri hunnun alla ja tirautin lopussa sekaan sitruunamehua....olikohan se joku sun vanha resepti (lohen kanssa). No anyway, ei ihan nuoltu tarjoiluastioita, mutta läheltä piti. I morgon blir det alltså sallad, fint!

    Tämmöisenä puoliksi rantaruotsalaisena lepuuttelen silmiä ja sieluani varsin kernaasti naapurimaan ruoka-ja sisustuslehdissä (Tidningen hembakat ja Matplatsen, molemmat netissä) samoin kuin blogeissa. Ne osaa, ja saavat romppeetkin jotenkin vaan näyttämään niin tyylikkäiltä. Kas siinä meille haastetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä todellakin haastetta meille ja siihen yritetään tietysti pyrkiä, koska te vaan osaatte paremmin ;) Ruotsalaiset sisustuslehdet ovat vaan niin paljon parempia kuin suomalaiset, mutta hei sitten on vielä tanskalaiset ja ne vasta ovatkin mageita.
      Kuullostaa muuten ihan taivaalliselta tuo voi-pippurihuntu parsa, slurps.

      Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta