Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Suunto Spartan Sport - avuksi arkeen


MInulla on ollut nyt useamman kuukauden ajan Suunnon Spartan Sport ranteessa ja olemme totutelleet yhteiseloon. Sain uuden ystäväni ensin koekäyttöön, jotta voisin kokeilla toimiiko yhteistelomme ja se todellakin toimii.

Suunnon Spartan Sport valikoitui minulle oikeaksi ulkonäöllisistä syistä ja toiseksi sen vuoksi, että se hoitaa sykeen mittauksen ranteesta. Tarkoituksena oli löytää kello, joka on aina ranteessani ja siksi myös ulkonäkö. Sen jälkeen kun näin Suunnon Spartan Sport Limited Edition mustan kuparireunuksilla, olin myyty. Tottakai tutustuin myös sen ominaisuuksiin etukäteen ja suomalaisuudesta tulee isot isot plussat.

Ensimmäiset päivät tuntui kuin ranteessa olisi ollut iso möhkäle ja sen jälkeen olemme olleet sinut. Olen saanut aivan valtavasti hyvää palautetta sen tyylikkyydestä eli en ollut väärässä. Se on kulkenut mukanani juhlissa ja arjessa ja mielestäni juuri se koko on osa tyylikkyyttä. Mitä et voi piilottaa, korosta, taitaa päteä myös tässä.

Sen verran pihalla olin uudesta teknologiasta, että en tiennyt kellossa olevassa bluetooth mahdollisuudesta puhelimen kanssa. Kun ekan kerran laitoin sen ranteeseeni ja kello alkoi tärisemään ilmoittaen tulevasta puhelusta, meinasin saada sydänkohtauksen. Kaikki puhelimessa määritellyt näyttöön tulevat ilmoitukset ja puhelut tulevat myös halutetessa kellon näyttöön. Naiselle, jonka käsilaukku on aina täynnä eikä ikinä siisti tai kun on paikassa, jossa on hälyä tämä on todellinen pelastaja. Puhelimen voi pitää kassissa ja luottaa siihen että kello tärisee tarvittaessa.
Kyllä, rakastan tätä ominaisuutta enkä ikinä luopuisi sen helppoudesta!!! Enää en tarvitse kaivaa puhelinta tarkistaakseen onko joku soittanut tai onko viestejä mennyt ohi, vilkaisen vain kello sen täristessä.

Alunperin olen lopettanut sykkeen mittaamisen koska sain vain pääsärkyä korkeista sykkeistäni. Eikös paras keino ole jatkaa urheilua ja heittää sykemittari romukoppaan?
Nyt kuitenkin personal trainerini oli sitä mieltä, että olisi hyvä olla kartalla missä lukemissa syke menee. Ja sehän menee! Johtuuko korkea sykeeni pitkästä raudan puutoksesta, joka ei kuitenkaan enää ole voimissaan vai onko se vain luontaista minulle - sitä emme tiedä vielä. Endokrinologi sanoi, että palautuminen raudanpuutoksesta saattaa kestää jopa 1,5 vuotta ja normaaliarvoistani alkaa olemaan pian vuosi. Eräs lääkäri väläytteli myös rasitusastman mahdollisuutta, johon en haluaisi uskoa, mutta ehkä puhaltelen lenkin jälkeen mittariin varmuuden vuoksi poissulkeakseni sen.

Olemme yrittäneet etsiä minulle sopivaa lenkkivauhtia, jotta sykkeeni ei nousisi liian korkealle ja se ei olekaan ihan helppoa. Kävely tuntuu olevan ainoa vaihtoehto 1,5 tunnin lenkkeihin. Tunnin lenkillä syke nousee helposti 170-180 pintaan eli lenkkivauhtia pitäisi entisestään pudottaa. Keskisyke on ollut nyt 160 lukemissa ja se on kuulemma liian korkea. Niinhän se onkin ja yritän nyt entisestään hidastaa lenkkivauhtia, joka ei nytkään kova ole.

Paras lukema treenatessa on ollut 192, joten havaittavissa on italialaista temperamenttia myös treenin puolella. On hirmu hyvä, että kaikki treenitiedot löytyvät dokumentoituna, niitä on hyvä verrata keskenään kun puolikin vuotta on kulunut. Painoharjoittelun tulokset on helppo havaita painojen kasvaessa, mutta tällaiselle tavalliselle lenkkeilijälle on kiva nähdä onko syketasoille tapahtunut mitään kunnon kohotessa. En myöskään tunnistanut täysin syketasojani juostessa, koska 170 sykkeenä ei tunnu ollenkaan pahalta, oikeastaan vasta 180 yli mentäessä ja pidempään siellä oltaessa alkavat keuhkot huutamaan lisähappea.

Olen pitänyt lenkillä sykemittarin lisäksi sykevyötä vaikka sykemittari mittaakin ranteesta. Juoksiessa kello pääsee liikkumaan ja tulos ei ole ihan niin luotettava. Tosin en ole mikään kilpaharjoittelija ja uskoisin senkin riittävän. Välillä kun sykevyö on unohtunut kotiin, olen mitannut suoraan ranteesta, eikä tuloksissa ole ollut suurtakaan heittoa. Kello pitää vain laittaa tarpeaksi korkealle ranteeseen ja napakasti kiinni. Lukitusta ei sovi myöskään unohtaa, koska kosketusnäyttö toimii erinomaisesti myös hihan kanssa. Kokemusta on! Lukitus tapahtuu alimmaista nappia pitkään painamalla ja avaus samalla tavalla, joten esim. punnertaessa napin vahinkopainallus ei muuta kellon asetuksia mitenkään.Koska kello on digitaalinen siihen sai valittua useasta eri vaihtoehdosta omaan tyyliin sopivan kellotaulun, siinä on myös kosketusnäyttö jotta elämä olisi vielä vähän helpompia. Kellon saa siis yhdistettyä puhelimeen ja myös tietokoneeseen, josta saa vielä enemmän yhteenvetoja ja tietoja urheilusuosituksista.  Kellosta ei puutu mitään ja siinä on paljon enemmän kuin tarvitsen, mutta kaikkea ei tietenkään ole pakko käyttää. GPS toimii ja juoksumatkoista saa kartat tarvittaessa. Minä en ui, mutta luin että kello toimii myös uidessa. Parhaimmillaan voi ottaa yhteyden sykevyön ja kellon välille ennen uintia ja jättää kellon pois uidessa. Sykevyö tallentaa tiedot jälkikäteen kelloon.

Sykemittarista voi valita suoritettavan urheilulajin ja sen kanssa voi multitaskata, myös intervallien asetukset onnistuvat. Se mittaa päivän askeleet ja tekee niistä viikkoyhteenvedot. Luonnollisestikin kalorinkulutus näkyy aina sekä suoristustasot. Ne selvisivät kun asetin maksimisykkeeni asetuksiin.

Pelkäsin vähän kellon akun kestoa. IPhonen omistajana pelkään nykyään tuotteen kuin tuotteen akunkestoa. Suunto ei pettänyt, akku kestää viikonkin kerrallaan ja minulla kello on jatkuvassa käytössä. Treenitila on ollut päälle 4-5 kertaa viikossa ja bluetooth koko ajan. Kellon lataus ei kestä kauaakaan ja siihen on oma johtonsa.
Luin ohjeet todella huolella ja olen palannut niihin muutaman kertaa, koska kaikkea ei vain voi sisäistää kerralla. Kokeilemalla on kaikki löytynyt ja uskon, että ominaisuuksia tulee otettua enemmän käyttöön mitä pidempään kello on käytössä, esimerkiksi unen mittauksen olen tehnyt vasta kerran.

Meistä on todellakin tullut hyvä pari ja en kyllä luopuisi tästä enää. Tyylikäs ja arkea helpottava kello, joka tarkastaa että askelia tulee otettua tarpeeksi ja etteivät syketasot huitele pilvissä.

Tässä olisi lahjavinkkiä tuleviin kevään juhliin. Tämä malli on niin miehille kuin naisille sopiva ja värivalikoimaa on runsaasti. En voisi kuvitella mitään parempaa lahjaa naiselle, jolla on iso käsilaukku ja kuntoilu lähellä sydäntä.


Yhteistyössä Suunto


Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass

QuickEdit
Johanna / Hellan ja viinilasin välissä
6 Comments
Share :

6 kommenttia:

 1. Sykkeistä en ymmärrä tuon taivaallista, mutta ehkäpä vinkkaan tästä kellosta kellosta miehelle, onhan äitienpäivä kohta ovella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just sun pitääkin hankkia tämä ;) Kummasti alkaa sykketkin kiinnostamaan ja kun niitä on niin helppo seurata. Lämmin suositus!

   Poista
 2. Siis ymmärsinkö oikein, että tuo kestää myös sadetta? Tuohan olisi ihan täydellinen puutarhurille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kestää 100m syvyyteen, enkä usko että sinäkään pääset sen syvemmälle tynnyriin kättäsi upottamaan ;) On siis ihan loistava juttu puutarhurille.

   Poista
 3. Onpa kaunis kello! Upea reunus ja selkeä, kyllä kelpaa ottaa askelia kepeämmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, niin minunkin mielestäni. En ihan vielä tiedä kepeistä askelista, mutta ainakin siihen suuntaan :)

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta