Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Wieninleike


Itävallan pääkaupungin mukaan nimetty wieninleike on Itävallan kansallisruokalaji. Siellä se maistuu täydelliseltä ja sen koko on VALTAVA. Ilmeisesti poikani muisteli kaiholla edellisen Itävallan reissumme wieninleikettä, koska tähän hän tarttui.

Meilä alkoi uusi aikakausi lasten loman myötä. Kun Pikku Muru ei vielä pääse töihin 13-vuotiaana, ajattelin että eiköhän täällä kotonakin ole tekemistä. Teimme sopimuksen, että hän tekee perheelle ruoat 2-3 kertaa viikossa. Poikani on aina rakastanut hyvää ruokaa, mutta tekeminen on ollut vielä aika vähäistä joitakin perusjuttuja lukuunottamatta. Nyt hän on tarttunut keittokirjarivistööni ja etsinyt sieltä mieleisiä ohjeita. Hän tekee kauppalistat, käymme yhdessä kaupassa ja sen jälkeen hän katsoo kuitit, jotta oppii samalla ymmärtämään mitä ruoka maksaa. Tämä on siis ensimmäinen "kesätyöpesti", joka toivottavasti antaa kipinän tehdä ruokaa jatkossakin.

Tänään nautimme ensimmäistä kertaa hänen kokkauksistaan ja uskokaa tai älkää, mutta kertaakaan en työntänyt nenääni keittiöön vaan annoin hänen tehdä kaikessa rauhassa.

Tämän kesänaikana on siis luvassa (toivottavasti paljon) poikani tekemiä kokkauksia ja samalla tulee hyvin arvioitua miten keittokirja on onnistunut ohjeissaan. Tämän päiväisen wieninleikkeen ohjeen hän otti Tiina Rantasen Klassikkoruokia -kirjasta ja tässä kirjassa näyttää olevan laputettuna monta muutakin ohjetta eli se on selkeästikin poikani suosiossa. Kerron kirjasta vähän enemmän eri jutussa kun lueskelen sitä vähän itsekin tarkemmin. Poikani muunsi ohjeen gluteenittomaksi eli onnistuu hyvin myös niin.

Wieninleikkeen hän tarjoili uusien perunoiden ja avokado-capresesalaatin kanssa, jonka reseptin laitan teille myöhemmin.

Leike oli juuri täydellisesti kypsennetty ja maku oli loistava. Tästä taitaa tulla aika hyvä kesä!


Wieninleike


4 viipaletta porsaan ulkofilettä
suolaa
pippuria

Leivitykseen
1 dl vehnäjauhoja tai gluteenittomia jauhoja
2 kananmunaa
2 dl korppujauhoja tai gluteenittomia korppujauhoja

lisäksi
sitruunasiivuja
(anjovisfileitä)
(kaprismarjoja)

Paistamiseen
voita

Pane 1,5 cm paksuinen lihaviipale pakastepussiin tai kahden elintarvikemuovin väliin. Nuiji pihvit hellästi noin puolen sentin paksuisiksi, ohuiksi pihveiksi. Leikkeestä pitäisi tulla noin kolminkertainen.  Mausta suolalla ja pippurilla. Pyöräytä jauhoissa, kasta kevyesti vatkatussa munassa ja lopuksi pyöräytä korppujauhoissa. Anna leikkeiden kuivahtaa vartin verran ennen paistamista, jotta panerointi kiinnittyy lihaan. Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja ruokalusikallinen voita. Kun öljyn pinta väreilee ja rasva hieman ruskistuu, on pannu tarpeeksi kuuma. Paista leikkeet molemmin puolin, noin pari minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoa heti joko pelkän sitruunalohkon kanssa tai koristele leike sitruunalla, anjoviksella ja kapriksella.Enemmän elämää lähes livenä InstaStoryssa
QuickEdit
Johanna / Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Siis niin ihana tyyppi ja mikä innostuneisuus! Tältä kaverilta tilaisin ja söisin ihan mitä vaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana tyyppi, mutta innostuneisuus vaihtelee kuten teini-ikäisellä aika usein ;)

      Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta