Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Pori Jazz 2018 viinit, hinnat ja ruokatarjonta


Pori Jazz on kokenut tänä vuonna muodonmuutoksen. Koko jazzkatu on siirtynyt Kirjurinluodolle. Lukuisten soraäänien jälkeen muutos on jälleen todettu pelkästään hyväksi asiaksi. Omalla tavallaan muutos teki Pori Jazzista kauniimman ja kotoisamman. Ymmärrätte kun kävelette luodon läpi joenrantaa pitkin pimeällä valojen loisteessa. Kuten muinakin vuosina, tästä jutusta löydätte Pori Jazzin viinit, niiden hinnat sekä juttua konserttialueen ruokatarjonnasta, joka näyttää paranevan vuosi vuodelta. Nyt joudun jo tunnustamaan, että omat eväät ovat jääneet kotiin, mutta lakritsia, mansikoita ja suklaata olen tuonut vielä mukanani - viinin kanssa niin hyvää. 

Eväät

Jos kuitenkin haluat ottaa edelleen eväitä, saa piknik-koriin pakata omat suosikkiruokansa, jotka voi viedä mukanaan myös Kirjurinluodon anniskelualueille. Haluamansa virvokkeet - esimerkiksi viinipullon - voi ostaa lähimmästä anniskelupisteestä ja nauttia omalla paikallaan. Konserttialueelle (ei anniskelualueelle) voi tuoda alkoholittomia virvokkeita avaamattomissa muovipulloissa ja mehupurkeissa. Juomapakkausten tilavauudelle ei ole ylärajaa. Lasipulloja konserttialueelle ei saa tuoda. Anniskelualueille kaikenlaisten nesteiden vieminen on kiellettyä. Myöskään metallisia ruokailuvälineitä ei saa tuoda alueelle. Tarkka lista löytyy täältä.

Alkoholittomia juomia on myynnissä sekä anniskelualueilla että niiden ulkopuolella. Konserttiin voi myös tuoda mukanaan tyhjiä muovipulloja, jotka voi täyttää ilmaisissa vesipisteissä.
Anniskelupisteitä on runsaasti. Puhun nyt viinipisteistä, vaikka alueella on muiden vuosien tapaan myös muutakin myyntiä. Lisäksi alueella kiertelee viinipyöriä ja -vaunuja, joista voi ostaa täydennystä.

Vina Esmeraldaa, Sangre de Toroa ja Lindauer -kuohuviiniä saa lähes kaikista myyntipisteistä. Isolla anniskelualueella on Torresin viinibaari, jossa on laajempi valikoima eli entisten lisäksi Torres Gran Vina Sol, Gran Sangre de Toro sekä Torresin Mas la Plana. Soul Kitchen -ravintolassa on laajempi viinivalikoima. Myös alkoholitonta viiniä on tarjolla. Kartta alueesta löytyy tämän jutun alaosasta.

Pullojen, lasien ja tölkkien hintoihin lisätään 1,- panttimaksu, jonka saa takaisin kun palauttaa tuotteen palautuspisteeseen tai myyntipisteeseen, näin konserttialue pysyy siistimpänä.

Vinkki!
Vinkkaan edelleenkin ottamaan kierrekorkin ja korkkikorkin mukaan kotoa. Suomen lainsäädännön mukaan korkit pitää ottaa pois myynnin yhteydessä. Punaviineille ilma tekee pelkästään hyvää, mutta se kaatumisriski... Pullot pysyvät kaatumatta paremmin korkin kanssa viltillä. Kuohuviineille kanattaa ottaa mukaan ilmauskorkki, jolla kuplat pysyvät pullossa pidempään ja saat pullon varjoon. Jäitä on tarjolla anniskeluravintoloissa rajoitetusti, kuten myös coolerpusseja kylmille juomille.


Pori Jazz 2018 viinit 


Tässä tällä hetkellä tiedossani olevat Kirjurinluoto Areenalla myynnissä olevat viinit. Täydennän listausta torstaina, jos listalta puuttuu jotakin.

Kuohuviini

Lindauer -viinit tuotetaan samppanjamenetelmällä ja niiden tyyli on runsaan paahteinen.
Nimi Lindauer viittaa eurooppalaiseen taidemaalari Gottfried Lindaueriin, joka tuli tunnetuksi saarivaltion alkuperäisväestöstä maalatuista muotokuvistaan.

Jos tykkää nauttia kuohuviiniä piknikillä (kuka nyt ei tykkäisi), niin nyt on laatu kohdillaan. Tämä uusi-seelantilainen kuohuviini on ottanut ykkössijoja eritttäin monissa viinikilpailuissa mm. kultaa Vuoden viinit -kilpailussa.

Kirjurinluodolla on myynnissä panttia vastaan cooleripakkauksia, mutta koska niitä on vain rajoitetusti, kannattaa se ottaa kotoa mukaan. Kuohuviini lämpimänä ei ole hyvä juttu.


Lindauer Brut Cuvée -kuohuviini

Hinta Kirjurinluoto Areenalla 34,-/pullo   7,-/12 cl lasi
Rypäleet: Chardonnay, Pinot Noir

Varsin puhdaspiirteinen tuoksu on hedelmäinen. Siinä on omenaa ja muun muassa persikan kiveä. Keskitäyteläinen maku on kuiva mutta hedelmäinen. Tuoksun aromien lisäksi maussa on sitrusmaisia ja greippiinkin vivahtavia sävyjä. Kokonaisuutta ryhdittävät pienet kuplat ja viini jättää hieman suuta supistavan jälkivaikutelman.


Punaviinit

Kirjoittelin aiemmin juttua Torresista ja Sangre de Torosta ja mukana oli muutama piknikvinkkikin, mutta tässä tulee koko tämän vuoden kavalkaadi punaviinien osalta.

Sangre de Toro

Hinta Kirjurinluoto Areenalla 12cl/6,50€ pullo 28€
Rypäleet: Garnacha, Cariñena

Sangre de Toro eli häränveri on paahteinen ja tummasävytteinen punaviini. Siitä voi erottaa muun muassa kuivattuja hedelmiä ja savuisia tuoksuja. Keskitäyteläinen maku on helposti lähestyttävä ja suutuntumaltaan hedelmäisen pyöreä ja kypsän marjainen.

Sangre de Toro sopii nautittavaksi sellaisenaan, possun ja punaisen lihan kera.

Torres Gran Sangre de Toro Reserva

Hinta Kirjurinluoto Areenalla 12cl/8€ pullo 40€
Rypäleet: Garnacha, Cariñena, Syrah

Paahteinen tuoksu, kypsää marjaisuutta sekä makeita mausteita. Melko runsas maku on hedelmäinen. Kokonaisuus on tasapainoinen ja lämminhenkinen.

Sopii nautittavaksi sellaisenaan tai liharuokien ja juustojen kera.

Mas La Plana


Hinta Kirjurinluoto Areenalla  pullo 85€
Rypäleet: Cabernet Sauvignon

Tyylikäs ja moniulotteinen viini. Keskitäyteläinen, runsas, hedelmäinen ja savuinen herkutteluviini.

Sellaisenaan ja liharuokien kanssa. Uulalaa!

Roseviini & valkoviini


Santa Digna Rosé


Hinta Kirjurinluoto Areenalla 12cl/ 6€ pullo/30€
Rypäleet: Garnacha tinta


Marjainen tuoksu ja makumaailma. Kuiva, pehmeä, marjainen, hienostunut jälkimaku. Elegantti, lohenpunainen väri.


Sopii erinomaisesti seurustelujuomaksi, mutta myös salaattien sekä kevyiden kalaruokien ja sushin ja maustettujen ei chiliä sisältävien ruokien kanssa nautittavaksi.

Torres Viña Esmeralda

Hinta Kirjurinluoto Areenalla 12cl/ 6,50 € pullo/28€
Rypäleet: Muscat, Gewürztraminer

Mausteinen, kuivia hedelmiä ja makea kukkea tuoksu. Puolikuiva viini nostaa veden kielelle ja tekee viinistä eloisan. Pieni makeus viinissä sovittaa sen myös hieman mausteisille ruoille.

Uskon, että tämä on aika passeli monelle Areenan maustetuista ruoista, mutta menee myös sellaisenaan.

Torres Gran Viña Sol Chardonnay 

Hinta Kirjurinluoto Areenalla 12cl/ 7€ pullo/37€
Rypäleet: Chardonnay, Parellada

Hedelmäisen täyteläinen runsas tuoksu. Maku on kuiva, hedelmäinen ja runsas. Tasapainoinen ja monipuolinen viini.

Kaloille, äyriäisille, pastoille ja salaateille.

Natureo Muscat  (alkoholiton)

12cl 5,- 

Intensiivisen hedelmäinen ja kukkainen tuoksu, jossa sitruksia, persikkaa ja vihreää omenaa. Raikas, pirteähappoinen, eloisa ja elegantti maku.


Pori Jazz 2018 ruokatarjonta

Jos haluatte syödä hyvin jo ennen jazzalueelle tulemista, kirjoittelin jutun porilaisista lempiravintoloistani viime viikolla, linkki siihen tässä ja vähän muitakin Pori vinkkejä samassa jutussa.


Ruokamyynti Jokilavan alueella

(nämä tiedot ovat Pori Jazzin sivuilta, mutta kerron omia kokemuksia torstaina instastoriesin puolella)
Thai Papaya

Viime vuosilta tuttu Thai Papaya saapuu tarjoamaan Pori Jazz -vieraille thaimaalaisia makuelämyksiä. Thai-ruokaan erikoistuneet kokit takaavat asiakkaille tasalaatuisen, tasokkaan ja maistuvan annoksen parhaista raaka-aineista pikaruoan nopeudella. Thai Papayasta on saatavilla myös gluteenittomia ja vegaanisia annoksia.
- viime vuoden ehdottomia suosikkejani

JJ'S BBQ

Pori Jazzissa aitoja amerikkalaisia barbeque-elämyksiä tarjoaa JJ'S BBQ. Tarjolla on laadukas kattaus suussasulavia liha-annoksia, jotka on valmistettu alusta loppuun itse, pitkään tammisavussa kypsyttämällä.


Levant

Levant on noussut Helsingissä monien suosiksi syyrialais-libanonilaisella keittiöllään. Kivijalkapisteidensä ohella Levant on ollut aktiiviinen festivaaleilla, ja Pori Jazzissa ravintolan laadukkaita kasvisruokia on tarjolla sekä Jokilavan että Lokkilavan läheisyydessä. Levant palvelee asiakkaitaan vegaanisilla, gluteenittomilla ja laktoosittomilla vaihtoehdoilla.

Feri’s Sausages

Feri’s valmistaa Helsingin Punavuoressa laadukkaita ja puhtaista raaka-aineista valmistettuja raakamakkaroita, jotka tunnetaan autenttisen vahvoista mauistaan. Porissa tarjolla on makkaralautasia sekä artesaanihodareita lisukkeineen. Makkarat ovat gluteenittomia ja tarjonnasta löytyy myös vegevaihtoehto.

Happy Waffle

Pop up -myymälällään Helsingissä ihastuttanut Happy Waffle tyydyttää Pori Jazzissa festivaalivieraiden makeannälän. Happy Wafflen suunnitelmissa on avata kivijalkaliike lähitulevaisuudessa, mutta sitä ennen herkullisista kuplavohveleista on mahdollista nauttia Porin Kirjurinluodossa. Gluteenittomat vohvelit maistuvat parhaiten jäätelön kanssa.

Bun2Bun

Street Gastron perustajien uusi burgerkonsepti Bun2Bun tarjoilee Pori Jazzissa premium-burgereita, joiden painikkeeksi sopii hyvin rapeat ranskalaiset. Lihaisien burgerien lisäksi tarjolla on kysytty ja herkullinen vegaanipihvi.

The Merry Monk

Merry Monk on Porin Reposaaressa sijaitseva gastropub, joka on kerännyt kiitosta laadukkaista annoksistaan, autenttisesta brittipub-tunnelmastaan ja iloisesta palvelustaan. Merry Monk tarjoilee Kirjurinluodossa olutleivitettyä lähivesien kala-annostaan, joka tunnetaan paremmin nimellä Fish & Chips.

Turo’s Heavy Kebab

Toista vuotta Porin keskustassa toimiva, omistajansa mukaan nimetty Turo’s Heavy Kebab on porilaisen katuruoan moniottelija, joka ei jätä ketään kylmäksi. Pori Jazzissa laadukasta kebabia on tarjolla joko ranskalaisten, bataattiranskalaisten tai salaatin kera. Vegaaniruoan ystäville on saatavilla myös seitania.

Treffi on the Road

Helsingin Herttoniemen helmi, Helsingin parhaan kortteliravintolan tittelin ansainnut Treffi Pub & Bistro rantautuu kesäkiertueellaan myös Poriin. Treffin bravuurina tunnetaan burgerit, jotka tehdään alusta loppuun itse ja grillataan puuhiiligrillillä. Burgereiden lisäksi Treffi tarjoaa Porissa raikkaita salaatteja. Listalta löytyy niin ikään laktoosittomia, gluteenittomia ja vegaanisia tuotteita.

3 Kaverin Jäätelö

Vastikään Vegeawardseissa parhaan jäätelön ja parhaan brändin tittelit nimiinsä vienyt 3 Kaverin Jäätelö tuo jäätelöautonsa Porin Kirjurinluotoon heinäkuussa. Jäätelöt valmistetaan rakkaudella pienessä jäätelötehtaassa luonnollisista raaka-aineista. Jäätelöitä on laaja valikoima ja osa niistä on vegaanisia.
- Mielestäni parasta suomalaista jäätelöä

UMAIJARI+street

Maija ja Jari Flytströmin mainetta niittänyt sushivaunu saapuu jälleen kesällä Poriin. Kaksikko taiteilee parhaista raaka-aineista laadukkaat sushi-annokset vaativammallekin sushin ystävälle. Klassisten annosten lisäksi valikoimasta löytyy myös rohkeita ja ennakkoluulottomasti toteutettuja uutuuksia, kuten sushidonitsi. Kaikki sushi-annokset ovat gluteenittomia.

Gold&Green

Suursuosioon noussutta nyhtökauraa on tarjolla myös Pori Jazzissa. Suomalainen nyhtökauratuotteiden suunnannäyttäjä saapuu Kirjurinluotoon tarjoamaan ”nyhtis”-täytteisiä burgereita ja wrappeja. Gold&Greenin nyhtökaura on innovatiivisella, ekologisella ja puhtaalla tavalla tuotettua vegaaniruokaa, joka on terveellistä mausta tinkimättä.Kimchi & The Chicken Gang

Aktiivisesti katuruokakuvassa näkynyt ja Pori Jazz -vieraillekin tuttu Kimchi tekee heinäkuussa paluun Pori Jazziin. Korealaista fuusioruokaa tarjoava Kimchi & The Chicken Gang yhdistelee ennakkoluulottomasti Aasian makuja. Annoksia löytyy kana-, possu- ja tofutäytteellä niin tuliseen kuin mietoonkin makuun.
- Viime vuoden toinen vakiopaikoistani

Anniskelualueiden ruokamyyntipisteet


Eri puolilta Kirjurinluodon anniskelualueita löytyy edellisvuosien tapaan ruokamyyntipisteitä, joista saa ruokaa helposti mukaan.

Soul Kitchen -ravintolan menu:

Grillattua parsaa ja Ibericon kinkkua 12 €
Jokirapu-mäti tillismetana blini tai Siitake-cavi-art punajuurismetana blini (ve) 13 €
Soul-salaatti Rosepaisti tai tempe, kauden kotimaiset kasvikset ja herukkavinegrette (myös ve) 10 € / 16 €
Beef Burger savumajoneesi, manchego juusto, salsa, maalaisranskalaiset 18 €
Halloumi-avokadoburger, maalaisranskalaiset 18 €
Paistettua Kuhaa, ruskistettua voita, varhaisperunaa ja parsaa 22 €
Beef entrecoté viskivoilla, uuden sadon rosmariiniperunat ja paksoi slaw 25 €
Blini, marinoitua mustikkaa ja rahkaa 10 €

Ravintola Kaarisilta

Jokilavan ja lokkilavan välimaastossa sijaitseva Ravintola Kaarisilta tarjoaa kolmen ruokalajin menua rauhallisemmalla alueella. Ravintolaan voi tehdä pöytävarauksen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen ravintola@porijazz.fi

ALKUUN:
Nokkoslettu, puolukkachutney, kaura fraiche (Ve) 11€
Graavilohitartar, tillimajoneesi, varhaisperunasalaatti 12 €
Lempeästi paahdettua karitsaa ja kuusenkerkkää 13 €

PÄÄRUOAT:
Naudan entrecoté, varhaisperunakakku, kapris-sinappi voi 25 €
Paistettua siikaa, ruskistettua voita & kasviksia 24 €
Grillattua avomaankurkkua, kesäkurpitsaa, ”halloumia”, pähkinää (ve) 22 €
Lisukkeet pääruoan kanssa:
Grillattuja kasviksia, uudet perunat & porkkanat tai maalaisperunat 4 €

JÄLKIRUOAT:
Brownie, marjoja ja valkosuklaata 12 €
Mustikkapiirakka & mantelicrumble (Ve) 12 €
Lokkilavan myyntipisteet

Habibi

Lähi-Idän ja Välimeren herkkuja tarjoileva Habibi avaa jälleen heinäkuussa jälleen toimipisteensä Pori Jazziin, jossa sen ruokia pääsee tällä kertaa maistelemaan Lokkilavan viihtyisässä puistomiljöössä. Listalta löytyvät muun muassa kana- ja kebabshawarmat, maistuvat Lähi-Idän burgerit ja laaja valikoima erilaisia kasvis- sekä meze-annoksia.

Yyterin Makkara

Lokkilavan alueella pääsee puraisemaan perinteistä suomalaista kesäherkkua eli grillimakkaraa. Paikallinen Yyterin makkara maistuu parhaiten Yyterin sinapin kanssa. Pisteeltä saa myös perinteistä pullakahvia sekä täytettyjä sämpylöitä.

Levant

Levant on noussut Helsingissä monien suosiksi syyrialais-libanonilaisella keittiöllään. Kivijalkapisteidensä ohella Levant on ollut aktiiviinen festivaaleilla, ja Pori Jazzissa ravintolan laadukkaita kasvisruokia on tarjolla sekä Jokilavan että Lokkilavan läheisyydessä. Levant palvelee asiakkaitaan vegaanisilla, gluteenittomilla ja laktoosittomilla vaihtoehdoilla.

Crepe Stop

Crepe Stop valmistaa perinteisiä ranskalaisia ohukaisia eli kreppejä. Makeat ja suolaiset herkut ovat saatavissa vegaanisena, gluteenittomana ja laktoosittomana.

Churros Cafe

Maista brasilialaisia täytettyjä churroja tai coxinha-leivoksia! Tarjolla myös kahvia, teetä, kaakaota ja virvoitusjuomia.

Muuta infoa Kirjurinluoto Areenan konserteista


Kun saavut konserttiin, saat turvatarkastuksen yhteydessä portilla käteesi rannekkeen, joka mahdollistaa paluusi myöhemmin. Jonottamisen välttämiseksi lipun voit vaihtaa rannekkeeseen ennen Kirjurinluotoon saapumista 
- Asiakaspalvelussa Kauppakeskus Puuvillan 2. kerroksessa klo 10-20 
- Jazzpuiston Info-pisteen viereisessä lipunmyyntipisteessä klo 12-23 sekä 
- Sokos Satakunnan rannekkeenvaihtopisteessä klo 12-18. 
Vaihtopisteissä vaihdetaan lippuja pääkonserttipäivinä vain kyseisen päivän konserttiin.Kesän 2018 Pori Jazz -mobiiliapplikaatio kannattaa ladata puhelimeen ennen festivaalille suuntamista, sillä mukana on koko laaja ohjelmisto, festivaalikartta palveluesittelyineen sekä paljon muuta tärkeää infoa.
Löydät sovelluksen Apple App Storesta ja Google Playsta sekä näiden linkkien kautta:
iOS  https://itunes.apple.com/us/app/pori-jazz-2018/id891463013?ls=1&mt=8
Android https://play.google.com/store/apps/details?id=fi.porijazz.android

Pori Jazz Spotify 2018 -listaa kannattaa kuunnella. Olen niin monet kerrat tehnyt upeita musiikillisia löytöjä, jotka olisivat ilman listan kuuntelua jääneet kokematta livenä.

Pori Jazz on upea tapahtuma, joka on täynnä hyvää mieltä, iloisia ihmisiä, upeaa musiikkia ja herkullisia piknikkattauksia. Mitä sitä ihminen muuta tarvitsisikaan?


Tervetuloa Poriin!

PS. Kannattaa ottaa instagram-tilini seurantaan InstaStoriesin puolella jazztunnelmia koko viikonlopun ajan. 

Elämä jatkuu jazzien jälkeenkin, jolloin luvassa lisää kesäherkkuja ja kesäelämää Luvian saaristossa. 

--------

The great Pori Jazz Festival in Pori, Finland is on. Here are the wines that are sold in the Kirjurinluoto Concert Area. Prices are in euros.

Welcome to Pori!Jazztunnelmia instastoriessa livenä
Follow, what´s happening in Pori Jazz
QuickEdit
Johanna / Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta