Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Porin ravintolat


Pori, rakas kotikaupunkini on tänä kesänä niin täynnä tapahtumia, jotta ajattelin jakaa teille omia ravintolasuosikkejani ja muutaman muunkin vinkin kun tulette tänne nauttimaan kesästä. Pori on kaunis kesäkaupunki, joten kannattaa piipahtaa pidempäänkin, jos vielä onnistutte saamaan majoituksen. Pori Jazzien aikaan on tarjolla vielä kotimajoitusta, mutta sitä aiemmin ja myöhemmin on tarjolla hotellihuoneitakin. Kannattaa ehdottomasti tarkastaa Yyterin mökkien tilanne, jos auto on käytössä.

Asuntomessut 6.7.-5.8

Suomi Areena 16.-20.7

Pori Jazz 14.- 22.7. 

Porispere 3.-5.8.


Olen ollut Pori Jazzin vakiokävijä aina. Olen pikkutytöstä saakka kasvanut jazzmusiikin voimalla ja niin tekevät minunkin lapseni. Olen nähnyt niin upeita konsertteja, nähnyt Pori Jazzin muuttuvan, mutta aina yhtä ihanalta tuntuu levittää piknikviltti ja nauttia musiikista luodolla. Ehkä hieman puolueellisesti sanon sen olevan ehdottomasti Suomen paras festivaali!
Viimeisen parin vuoden aikana olen myös aktivoitunut Suomi Areenan suhteen. Parasta on lähteä vaeltamaan kaupungille vailla päämäärää ja pysähdellä kuuntelemaan mielenkiintoisia puheenvuoroja. Viime vuonna olin työn merkissä kuvaamassa muutamaa Suomi Areenan tapahtumaa, ei hassumpia työpäiviä.
Intohimoisena sisustajana odotan tietysti valtavasti Porin Asuntomessuja. Asuntomessujen sijainti on aivan huippu, kauniin Kokemäenjoen rannalla vain kiven heiton päässä kaupungista. Mieheni ei ehkä odota Asuntomessuja aivan yhtä intona, koska yleensä se tietää "uusia hyviä ideoita".
Kesän viimeisenä festarina on porilaisten vastaisku Porisphere meiltä viedylle Sonisphere festarille. No nykyään Sonisphere on jo kuopattu ja Porispere kasvaa kasvamistaan. Mahtava festari niin kauniissa Kirjurinluodossa.

Paljon mukavia tapahtumia myös näiden lisäksi. Kannattaa kurkata Visit Porin -sivuilta mitä muuta mukavaa täältä löytyy.

Listasin tähän muutamia Porin ravintoloita, jotka kuuluvat omiin suosikkeihini. Paljon muitakin siis löytyy, osa on niin uusia etten ole täältä mökiltä vielä ehtinyt tutustumaan kesällä avattuihin. Saatan niitä päivitellä tänne myöhemmin vielä.

Porin ravintolat

Ruokaa


Ravintola Torget

Porin paras lounaspaikka ja upeita makuja tarjoava illallispaikka. Torin laidalla sisäpihalla paikallisista raaka-aineista upeaa ruokaa tekevä pikku ravintola. Fine dining. Huippuhyviä makuja ja aivan hurmaava omistajapariskunta!

Eteläkauppatori 2Ravintola Bucco

Joenvarressa vanhan Satamaidon tiloissa toisessa kerroksessa. Täällä ei pety koskaan. Erinomainen lounas ja illallinen. Suosii myös paikallisia tuottajia. Erityismaininta viinilistasta ja viinikellarikin löytyy. Fine dining!

Hallituskatu 22Ravintola Raatihuoneen Kellari

Porin kauniin Raatihuoneen kellarissa nimensä mukaisesti sijaitseva tyylikäs ravintola, joka tarjoaa perinteisiä makuja. Lounaaksi tarjolla oleva kalapöytä on huippuhyvä. Terassi löytyy. Fine dining.

Hallituskatu 9


Kyllä siitä on jo haukattu, joskus kuvaaja vaan on liian hidas

The Merry Monk gastropub

Suomen parhaiksikin kehutut paikallisen kalastajan saaliista tehdyt fish and chips´it sekä aivan huikean hyvät hampurilaiset pittoreskissa miljöössä n. 35 kilometrin päästä Porista. Aivan varmasti ajamisen arvoinen ja välillä voi piipahtaa tarkastamaan Yyterin hiekkarannan tai Siikarannan (Reposaaressa) kalliot. Merry Monk on merenrannalla ja terassi löytyy. Piipahda myös Tyrniä ja tyrskyjä pop up cafessa.

Satamapuisto 1, Reposaari


Tamarin

Jos kaipaatte mauteisempaa ruokaa, löytyy Kauppakeskus Puuvillasta thaimaalaista ruokaa tarjoava Tamarin. Täällä käyn todella usein.

Siltapuistonkatu 14


BORG Kitchen and bar 

Vuoden ikäinen, aivan keskustassa sijaitseva lounas- ja illallisravintola. Hyvää ruokaa kauniissa miljöössä aivan kaupungin sydämessä.  Terassi löytyy.

Eetu Salinin aukio 6

Ravintola Andalucia

Porin vanhimpiin ravintoloihin kuuluva perinteikäs pihvipaikka. Konstailemattoman hyvää ruokaa.

Pohjoispuisto 4

Petteri Rosenbom´s steakhouse

5.7- (aukioloajat kannattaa tarkastaa facebookista)

Hiiligrillillä valmistettua lihaa herkullisten lisukkeiden kera. Todelliselle lihan ystävälle.

Itsenäisyydenkatu 44Ravintola Torero

Kävelykadulla torin laidalla on espanjalaista ruokaa tarjoileva Torero. Vaikkakin ketjuravintola, niin olen aina tykännyt paikan tunnelmasta ja ruoasta. 

Yrjönkatu 12

Ruokki

Porin ydinkeskustassa torin kupeessa oleva lounaspaikka. Seisovasta pöydästä hyvää kotiruokaa.

Antinkatu 13

Blindburger

Porin parhaat hampurilaiset lähellä tuotetuista raaka-aineista. Paikassa on vain vähän istumatilaa, joten varaudu ottamaan purilainen mukaan ja istahtamaan keskustaan puiston penkille nauttimaan auringosta ja herkullisesta purilaisesta.

Isolinnankatu 20 A

Turo´s Heavy Kebab

Porilaista hyvää katuruokaa hotelli Vaakunaa ja Cafe Elbaa vastapäätä torin laidalla kebabien, pitsojen ja burgerien oikea ostopaikka.

Gallen-Kallelankatu 6

KahvilatCafe Solo x 2

Cafe Solo pitää yllä Porin kahvikulttuuria. Puuvillan kauppakeskuksen vieressä on paahtimo. Paahtimossa on myös lounaskeitto ja kahvio. 
Toinen Cafe Solon paikka on keskustassa Eetun aukion ja torin läheisyydessä. Tyylikkäässä funkkisrakennuksessa on herkkuja ja kahvia jokaisen makuun sovitettuna. Hyvin myös gluteenittomia kakkuja. Terassi löytyy.

Pohjoisranta 11 (Puuvillan kauppakeskuksen vieressä) / Yrjönkatu 12 (keskusta)

Cafe Elba

Ihana pikkuinen ja Porin ainoa viinibaari Hotelli Vaakunan vieressä torin läheisyydessä. Cafe Elba tarjoilee hyviä viinejä, kevyttä lounasta, kahvia ja herkullisia kakkuja. Myös paljon glueenittomia vaihtoehtoja. Terassi löytyy.

Gallen-Kallelankatu 5

Kuva: Tyrniä ja tyrskyjä -blogista

Tyrniä ja tyrskyjä pop up cafe

1.7-30.7.2018 ke-ma klo 12-18 
Reposaaressa eli n. 35 km Porista on Tyrniä ja tyrskyjä -blogin pitäjän Sarin pop up cafe. Ehdottomasti käymisen arvoinen, mutta niin suosittu että leivonnaiset saattavat olla vähissä, jos piipahdat kovin myöhään - ole siis ajoissa. Muista myös piipahtaa Merry Monkissa. 

Kirkkokatu 39, Reposaari  


Muita ruokakohteita Porissa


Annan Marenkileipomo

Suomen pienin ja paras vain marenkia tekevä ja myyvä leipomo. Täältä voit ostaa marenkia mukaan, mutta se on varmasti paras tuliainen mitä voit viedä Porista. Tällainen kakku rakentui juhannuksena mökillä Annan marenkileipomon marenkilevystä.

Uusikoivistontie 45

Ruosniemen Panimo

13.6.-31.3.2018 ke-pe klo 12-18, la 12-16

Jos olet jo ostanut marenkia niin seuraava tuote onkin sitten olut. Porin olutskene on vertaansa vailla. Ruosniemen Panimon kansainvälisestikin palkitut oluet kannattaa hakea suoraan myymälästä, jolloin saat varmasti haluamaasi. 

Eetunkuja 6  (n. 10 minuuttia Porin keskustasta autolla)

Rocking Bear Brewers


Toinen loistava pienpanimo Porissa, josta kannattaa hakea täydennystä olutvalikoimaan. Rocking Bear Brewersin oluet tunnistaa Porin kaupunginosien nimistä. Myös heillä on oma myymälänsä. 

Kuriirintie 12 B 9 ( Tampereeen ja Helsingintien risteyksestä kohti Pinomäkeä ensimmäinen tie oikealla ja toinen piha oikealla, Porin Honkaluodossa)


Muuten vaan kivaa Porissa

Pellehermannin puisto

Kirjurinluodolla joen varrella on ilmainen lasten leikkipuisto täynnä mukavia aktiviteetteja. Kirjurinluodolla voi käydä myös syöttämässä vuohia ja katselemassa riikinkukkoja. Kirjurinluodolla on oma kesäravintola, jonne voi piipahtaa kahville. Alueella on myös hiekkaranta, josta pääsee uimaan joelle ja liikennepuistokin löytyy.

Seikkailupuisto Huikee

Seikkailupuisto Huikee on aktiviteettipuisto josta löytyy haastetta sekä lapsille että aikuisille. Oletko valmis kiipeilemään puiden latvoissa meren äärellä? Noin 20 minuutin ajomatka keskustasta Yyterin suuntaan. Täältä pääset myös suoraan uimaan rannalle.


Yyteri

Porista ei voi lähteä käymättä Suomen kauneimmalla hiekkarannalla. 30 kilometriä retkeilyreittejä ja 6 kilometriä hiekkarantaa. Yyterin virkistyshotelli on vaihtanut hiljattain omistajaa ja muutoksia tapahtuu koko ajan, ainakin osa huoneista pitäisi olla jo uusittuna. Hotellissa on pieni kylpyläosasto ja ulkoallas. Hotellin rannalla on kahvio upealla näköalalla. Rantakahviosta saa pientä purtavaa ja juotavaa. Alueella vuokrataan myös mökkejä. Jos et ole autolla, ota linja-auto torilta Meriporin suuntaan.

Sisustusta

Deconella

Koska asuntomessut ovat Porissa, pitää minun nostaa myös oma suosikkini sisustusliikkeistä. Hieman keskustan ulkopuolella Herralahdessa, siis noin 5 minuuttia autolla, on iki-ihana Deconella. Suosittelen jokaista sisustamisesta kiinnostunutta piipahtamaan.

Puinnintie 21, Pori


Blogiini tietysti tulossa juttua myös kaikista näistä tapahtumista ja instastories päivittyy livevideoilla koko kesän. 

Tervetuloa Poriin, minun rakkaaseen kotikaupunkiini!
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass

QuickEdit
Johanna / Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Jipii! Jazzeja odotellessa, niin kuin joka vuosi! ;) Minä liputan Tamarinin puolesta, siellä on tosi maukasta ja miellyttävän mausteista sapuskaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin, rakastan thairuokaa ja Tamarin pelastaa päivän aina :)

      Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta