Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Lakritsimutakakku


Nyt silmät auki ja valmiina vispilän varteen, tässä on paras mutakakku mitä olen koskaan tehnyt.
Monenlaisia mutakakkuja on kokeiltu, mutta tässä lakritsimutakakussa on kaikki kohdallaan ja kaiken lisäksi se on gluteeniton. Lakritsijauhe antaa sille täysin uuden makusäväyksen. Se raikastaa tumman suklaan eli kakku ei ole liian paksu maultaan vaikka onkin täyttä tavaraa. Makeusaste on niin hyvin kohdallaan, että kovin isoa palaa ei kerrallaan tarvitse syödä. Sisältä se on juuri täydellisen pehmeää.

Ohjeessa päälle laitettiin macaronkeksejä, mutta koska meillä on manteliallergikko, ripottelin päälle karhunvatukoita. Yhtälailla päälle sopisivat vadelmat tai mustikat. Jauhotin vuoan gluteenittomilla korppujauhoilla mantelijauheen sijasta ja näin sain kakun pysymään gluteenittomana ilman mantelijauhoakin.

Tein kakun edellisenä päivänä ja kuorrutteen vasta tarjoilupäivänä. Näin aikaa jäi muille Viinipäiväntasausvalmisteluille.

Valitettavasti en voi ottaa kunniaa tästä itselleni vaan tämäkin kuten myös vähän parempi sienikeitto löytyvät Glorian ruoka ja viinin 100 parasta -kirjasta. Loistava kirja!


Lakritsimutakakku


Kakkupohja
200 g tummaa suklaata (esim. 60 %)
100 g voita
4 kananmunaa
4 dl tomusokeria
1 rkl maissitärkkelysjauhoa (esim. Maizena)
1 rkl lakritsijauhetta (esim. Urtekram)
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Lisäksi
1 rkl voita
1 rkl gluteenitonta korppujauhoa tai mantelijauhetta
Kuorrutus
150 g tummaa suklaata
1 rkl voita
100 g tuorejuustoa
1 1/2 dl vispikermaa
1 rkl tomusokeria
½–1 rkl lakritsijauhetta

Päälle 
marjoja tai 6–8 macaronkeksiä


Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat ja jauhota mantelijauheella. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen.
Sulata suklaa ja paloiteltu voi varovasti vesihauteessa, sekoita sileäksi ja nosta jäähtymään.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.
Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri. Yhdistä maissitärkkelys, lakritsijauhe ja vaniljasokeri ja siivilöi ne keltuaisvaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Sekoita suklaa-voiseos ja ripaus suolaa vaahtoon. Kääntele valkuaisvaahto taikinaan.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin 20 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä löysäksi, sillä jäähtyessään se kiinteytyy. Anna kakun jäähtyä vähintään 2 tuntia. Irrota jäähtynyt kakkupohja vuoasta.
Tee kuorrutus. Sulata suklaa ja voi varovasti vesihauteessa. Anna jäähtyä.
Vatkaa tuorejuusto sähkövatkaimella kulhossa notkeaksi. Vaahdota kerma toisessa kulhossa ja sekoita juustoon. Mausta vaahto tomusokerilla ja lakritsilla. Lisää lopuksi suklaasula.
Levitä kuorrutus kakun päälle heti, sillä se jähmettyy nopeasti. Koristele kakku macaronkekseillä. Laita jääkaappiin tarjoamiseen asti.

Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass

QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Siis aivan järisyttävän hyvännäköinen lopputulos ja ihan varmasti unelmainen myös maultaan. Gluteenittomia reseptejä ei koskaan ole liikaa, tätä on kyllä muutenkin tehtävä, lakritsi ja suklaa - lempiraaka-aineeni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä luulen, että tästä tuli yksi vakkariresepteistäni. Talvikin tulossa ;)

      Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta