Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Plakias, Kreeta - pikkuinen kylä


Plakias, pieni kylä Kreetan etelärannikolla. Ei ehkä niin alkuperäinen kuin toivoin, mutta juuri sopivan pieni. Matka Hanista kesti muutaman tunnin. Välillä pysähdyimme keskelle ei mitään, kun auton varoitusvalo alkoi palamaan. Saimme rengaspaineet tarkastettua ja matkamme jatkui. Pieni valkoinen Fiat kiihdytti hyvään matkavauhtiin ja ehdimme perille ennen pimeän tuloa.

Turistisesonki on loppumaisillaan ja viimeiset lomalennot saapuvat, osa ravintoloista on jo suljettu ja loput laittavat ovensa kiinni ensi viikolla. Ravintoloiden listoilla ilmoitetaan ruokalajien loppumisesta ja viinejä on alennusmyynneissä. Osa henkilökunnasta on jo lähtenyt. Hotellimme respa on auki pari tuntia päivässä. Tosin koko hotellissa on vain 8 huonetta, joista ehkä kahdessa on enää asukkaita. Rannalla on kourallinen ihmisiä, vaikka tänäänkin lämpötila kipusi lähemmäs 30 astetta ja vesi on vielä 24 asteista.  Belvedere Arts & Spa -hotellimme oli löytö booking.comin kautta. Niin tyylikäs, upouusi, huippu paikalla ja kaikkea mitä vain voi toivoa. Saapi nähdä missä hinnoissa se on keväällä. Näin matalasesongin aikaan se on hyvinkin kohtuuhintainen.Ravintoloiden hinnat ovat edulliset, paljon Suomen hintatasoa halvemmat. Neljän hengen ruokailut alkupaloineen, pääruokineen, viinit, virvoitusjuomat ovat olleet n. 20 euroa/hlö. Vakiolounaani kreikkalainen salaatti on ollut 5 euroa. Parhaimmaillaan 4,50 ja kyse on runsaasta salaatista.
Erinomaisia ravintoloita, saimme suosituslistan respasta ja tähän saakka ne kaikki ovat olleet loistavia, joten jatkamme listan mukaan. Olen saanut juuri sitä mistä unelmoin - kreikkalaista salaattia ja keskinkertaista roseviiniä. Mielestäni viinin ei kuulu täällä olla täydellistä, sen kuuluu olla vain hyvää. Suurin nautinto on kun oikaisen jalkani aurinkoon, siemaisen lasista ja jatkan kirjani lukemista juuri sopivassa varjossa ravintolan terassilla.

Tänään nautimme ehdottomasti parhaan illallisen pienen pienessä rannalla olevassa Gioma tavernassa. Koska saimme ensimmäisen vesisateen tänään söimme 15-paikkaisen ravintolan sisätiloissa. Suurin osa istumapaikoistahan on ulkona merenrannalla. Täydellistä kreikkalaista ruokaa ja ystävällistä henkilökohtaista palvelua. Koska me joudumme aina keskustelemaan henkilökunnan kanssa normaalia enemmän tyttären pähkinäallergian vuoksi, niin meille palvelu ei ole samantekevää. Tämä oli ensimmäinen paikka, jossa allergia muistettiin läpi aterian ja jälkiruoaksi hänelle tuotiin päärynänpalasia. Kymmenen pistettä ja haluan huomenna samaan paikkaa. Mezet olivat loistavia. Kreetalaisia etanoita, kotitekoisia lihapullia ja saganakia. Kaikki niin järjettömän hyviä, että huomenna lisää.


Päivät ovat kuluneet pitkään nukkuessa, rauhallisten aamiaisten saattelemana olemme siirtyneet hetkeksi rannalle uimaan ja nauttimaan auringosta. Olen miettinyt miten saan itseni rauhoitettua aina lomalla kirjan pariin, mutta kotona en tahdo onnistua siinä mitenkään. Kohta kaksi kirjaa luettuna. Olen haistellut erilaisia tuoksuja ja nauttinut hiljaisuudesta. Tänään haistoin sateen jo monta tuntia ennen sen saapumista.

Majoitus on varattuna keskiviikkoon saakka ja sen jälkeen suunnitelmissa on Hanian suunta. Mitään ei kuitenkaan ole vielä varattuna ja Fiat odottelee takapihalla, joten meistähän ei tiedä mihin päädymme. Ilmeisesti perjantaiaamuyöstä on kuitenkin pakko lentää takaisin Poriin.
Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass

QuickEdit
Johanna / Hellan ja viinilasin välissä
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

 1. Näyttää ihanan rentouttavalta ja herkulliselta!

  Harvoin olen pitänyt syyslomaa, mutta ensi viikolla minäkin lomailen, lähden pitkäksi viikonlopuksi Malagaan siellä tämän syksyn työskentelevän mieheni luo. Vähän sateista on luvattu, mutta kyllähän siellä lämpimämpää on kuin täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihanaa, toivottavasti reissusi Malagaan on ollut onnistunut. Eihän se sade mitään haittaa, voi istuskella pidempään ravintoloissa nauttimassa tunnelmasta.

   Poista
 2. Aivan täydellinen loma! Lepoa, hyvää ruokaa, rakkaat ihmiset, kirja, aurinko ja sitten ne ;D KISSAT!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli, eikä Hippukaan ollut nähnyt kuvia kissoista kun otti meidät niin lämpimästi vastaan.

   Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta