Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Punaviinikastike


Palataanpa vielä hieman takaisin Viinipäiväntasauksen menuun ja avataan punaviinikastikkeen resepti. Back to the basics -kausi tuntuu jatkuvan, sillä punaviinikastike maistui hävyttömän hyvältä todella todella pitkän ajan jälkeen. Pitäisi alkaa tutkiskelemaan kastikereseptejä talvea ajatellen ja tehdä vaikka joka viikko yksi uusi kastike viikonloppuna. Kyllähän hyvä kastike nostaa annoksen uudelle tasolle. 

Lisäänpä siis listalleni heti Ranskan ruokakulttuuriin tutustumisen jälkeen kastikkeet ja varmasti sopivat saman otsikon alle molemmat. Sitä oikeastaan alkaa vähän odottamaan syksyä (en ole vielä halunnut sisäistää sen tulleen) kun ajattelee mitä ihania herkkuja ehtii tekemään pimeinä ja sateisina päivinä. Ei hassumpaa!


Punaviinikastike

6 annosta

1 kpl porkkanaa (pieninä kuutioina)
2 kpl salottisipulia (silputtuna)
1 rklvoita
2 rkl sokeria
7 1/2 dl punaviiniä (hedelmäistä)
1 rkl tuoretta rosmariinia
1 rkl tuoretta timjamia
5 dl kastikepohjaa (demi-glace esim. Puljonki)
1/4 tl mustapippuria
1/4 tl suolaa


Kuullota porkkanoita ja sipuleita ruskistamatta voissa laakeassa paistokasarissa. Lisää sokeri ja anna karamellisoitua hetki. Lisää punaviini, rosmariini ja timjami. Anna kiehua melko voimakkaasti. Keitä seosta kasaan niin, että sitä on enää jäljellä puolet. Aikaa menee noin 1/2 tuntia. Lisää demi-glace ja anna jälleen kiehua noin puolet kasaan eli puolisen tuntia. Kiehuessaan kastike paksuuntuu.Mausta punaviinikastike pippurilla ja suolalla. Tarkista punaviinikastikkeen maku ja siivilöi kattilaan odottamaan. 

Resepti: Maku

Viinipäiväntasauksen muut ruoat ja viinit löytyvät täältä.
Kuvassa olevan lämpimän peruna-sieni-kukkakaalisalaatin ohje on täällä


Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
3 Comments
Share :

3 kommenttia:

  1. Aion niin tehdä tuota punaviinikastiketta tulevana viikonloppuna risoton ja karitsan ulkofileen kanssa, NAM! Herkullisia hetkiä sinne : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuullostaa erinomaiselta illalliselta, maistuisi minullekin ja kun vielä joku muu kokkaisi! :)

      Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta