Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Burgundinpata hirvestä


Pakastin alkaa samaan lisätäytettä hirvenlihasta eli burgundinpata tehtiin viime vuoden hirven kulmapaistista. Keittelin edellisiltana mehuja ja nyt kaivetaan esiin viime vuoden suurimmat paistit, jotka olen säästänyt viime talvelta tähän syksyyn. Pakastimeen on saatava tilaa uudelle riistalle. Minulla on pakkomielteinen säästövimma pakastimen tuotteita kohtaan ja olen aina hyvin onnellinen, kun keväälläkin on pakastimessa jotakin. Eihän sitä koskaan tiedä, jos kaupoista loppuukin ruoka.

Nyt noukin pakastimesta reilun 2 kiloisen hirven kulmapaistin ja lähdin ajatuksissani Ranskaan. Löysin kirjastosta aivan ihanan keittokirjan Tarte Tatin Suuri ranskalainen keittokirja, jos joku haluaa luopua omastaan, niin meiliä mulle. Kirja on täynnä toinen toistaan herkullisempia ranskalaisia ruokia.

Niin lähdin siis ajatuksissani Ranskaan, jossa itse asiassa olin suurin piirtein tähän aikaan viime vuonna. Kunpa voisinkin lähteä taas uudelleen. Nyt kuitenkin siihen burgundinpataan. Tein tämän samaisen reseptin tuplana hirven kulmapaistista ja korvasin herkkusienet herkkutateilla, niitä näyttää olevan aikalailla pakastimessa. Padan tarjoilin perunamuusin kera ja se maistui aivan täydelliseltä. Sopii vaikka isänpäiväksi. Lasiin vielä hyvää ranskalaista punaviiniä, pataan ei kannata kallista laittaa.

Näittekö muuten uuden reseptin blogissa - Piparikuppikakut
Kaikille raakaa piparitaikinaa himoitseville ilman mahavaivoja ja toki kaikille joulun mauista pitäville.




Burgundinpata 


2,5–3 dl vahvaa lihalientä
(3 dl vettä + 1 lihaliemikuutio tai fondi)

5 pekoniviipaletta (100 g)
8 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
0,5 dl lehtipersiljaa silputtuna
0,5 dl timjamia silputtuna
n. 1 kg rasvatonta naudanpaistia / minulla hirven kulmapaisti
2 rkl oliiviöljyä
3 rkl voita
1 tl suolaa
½ tl pippuria
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl punaviiniä

1 laakerinlehti
2 valkosipulinkynttä
1 rkl tomaattipyreetä
200 g herkkusieniä

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Valmista lihaliemi liuottamalla lihaliemikuutio kiehuvaan veteen. Leikkaa pekoni paloiksi. Kuori ja puolita sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori ja viipaloi porkkanat. Hienonna yrtit.

Leikkaa paisti noin 5–6 sentin kokoisiksi kuutioiksi ja kuivaa palat talouspaperilla.

Kuumenna tilkka öljyä uunipadassa. Ruskista pekonia kovalla lämmöllä rapeaksi ja nosta pois padasta omaan astiaan.

Ruskista samassa rasvassa lihat, pienissä erissä, että ne saavat kauttaaltaan väriä pintaansa ja nosta sivuun odottamaan pekonien seuraan.

Nosta pataan porkkanat ja salottisipulit. Voit tarvittaessa lisätä hieman öljyä. Kuullota sipulit ja porkkanat. Nosta ne sitten hetkeksi sivuun odottamaan.

Pyyhkäise padasta öljy pois talouspaperilla.

Laita padan pohjalle 2 rkl voita. Kun voi on sulanut, nosta pataan lihat ja pekonit. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää jauhot ja kääntele lihoja niin, että jauhoja leviää jokaiseen palaan.

Lisää pataan ensin viini, anna sen kiehahtaa ja sitten lihaliemi niin, että lihat juuri peittyvät. Lisää joukkoon kuullotetut kasvikset, hienonnetut yrtit, laakerinlehti, valkosipuli ja tomaattipyree.

Sekoita, kiehauta ja nosta pata kansi päällä uuniin hautumaan, 175 asteeseen, kolmeksi tunniksi. Varmista välillä, että neste kiehuu padassa hiljakseen.

Puolita herkkusienet, sulata pannulla 1 rkl voita ja kypsennä herkkusieniä pannulla noin 10 minuuttia, mausta hyppysellisellä suolaa. Pakastimesta otetut sienet laitoin suoraan sekaan.

Ota syrjään odottamaan. Kun pata on muhinut uunissa 3 tuntia, nosta se uunista ja aseta keskilämmölle liedelle.

Lisää joukkoon herkkusienet/sienet ja keitä pataa ilman kantta noin 15 minuuttia, jotta liemi hieman tiivistyy ja sienet saavat makua. Sekoita välillä.



Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass




QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Huh miten näyttää hyvältä! Meillä on huomenna isänpäiväaattona luomukaritsaa kurpitsarisotolla menussa, napsinpa elementit punaviinikastikkeeseen tästä reseptistäsi! Ihanan tunnelmallista juhlaviikonloppua teille❤️

    VastaaPoista
  2. Ihanan täyteläisen näköistä, maistuisi <3 Pitää yrittää metsästää jostain itse sitä hirveä :D

    VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta