Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Piparikuppikakut


Kaupallinen yhteistyö Saga



It´s christmas time. KYLLÄ, marraskuussa saa jo alkaa fiilistelemään vaikka sitten piparikuppikakuilla. Vanhat lukijani muistavat, että minä olen juuri se, joka alkaa kuuntelemaan joululauluja marraskuussa. Rakastan joulun fiilistelyä, joululehtien lukemista, Pinterestin joulukuvien katselemista, jouluglögiä, joululeivonnaisia ja lähes kaikkea jouluun liittyvää. Lahjoja meillä ostetaan hyvin maltillisesti, mutta kaikki muu joulun ympärillä on mieluisaa. Luultavasti tämä kaikki johtuu pimeästä vuodenajasta, jonka ainoa valopilkku on joulu. Minä jopa rakastan tavaratalojen joulumusiikkia, tulen hyvälle mielelle joulumusiikista. Jouluaattona minulla onkin melkein haikea olo, koska kaikki odotus on ohi. Tässäkin tapauksessa matkalla jouluun on suurempi merkitys kuin itse joululla ja tänäkin vuonna meinaan ottaa siitä matkasta kaiken irti.
Ehkä minä sitten olen jouluihminen. Taitaa muuten periytyä, koska Pikku Muru nappasi kaikki uudet joululehdet välittömästi huoneeseensa.

Ensimmäiset joulunmakuiset leivonnaiset on myös tehtynä ja samalla ekat piparit paistettuna. Talossa tuoksui joululta. Ilmeisesti en ole ainoa hörhö, koska kaupasta oli piparimauste loppu.

Tämän vuoden ekat joululeivonnaiset olivat piparkakun makuisia kuppikakkuja, joiden kuorrutus on limen kuorella raikastettu. Meheviä, pehmeitä ja ah niin ihanasti joululta maistuvia. Muksut kutsuivat sairaan hyviksi ja söivät kaksi.





Tein ensimmäisen kerran kuppikakkuihin vuoat ihan itse. Laatikossani oli vain kirkuvan vihreitä vuokia, jotka eivät mielestäni olleet sopivia näille kuppikakuille. Sen sijaan, että olisin lähtenyt metsästämään kaupasta uusia, tein itse.

Uudistetussa Saga leivinpaperirullassa on terävä repäisypinta, joka oikeasti toimii. Keskellä rullansuojusta on peukun mentävä reikä, jonka kautta saa otteen leivinpaperista ennenkuin repäisee. Pieniä uudistuksia, mutta jokainen leivinpaperia käyttävä osaa arvostaa niitä. Edelleenkin Sagalla on myös arkkipaperia, mutta välillä arkkikoko on liian pieni ja silloin 10 metrinen tai 20 metrinen rulla puolustaa paikkaansa. Minulta löytyy laatikosta aina molempia sekä arkkia että rullatavaraa.

Tällä kertaa tein kuppikakkujen vuoat leivinpaperista. Otin sopivan kokoisen lasin, jonka pohja sopi kuppikakkupellin pohjalle. Sen jälkeen laitoin lasin leivinpaperille ja mittasin sen ympärille sopivasti tilaa. Repäsin leivinpaperisuikaleen ja toistin 3 kertaa. Sen jälkeen leikkasin suikaleen kolmeen samankokoiseen osaan ja valmista. Muotoilin vuoan lasin pohjaa vasten ja laitoin vuokaan odottamaan taikinaa. Tässä on myös se hyvä puoli, että näin reunat saa korotettua. Sagan -sivuilla on loistavia vinkkejä leivinpaperin käyttöön, onhan se niin paljon muutakin kuin pellille levitettävä paperi ja lisää vinkkejä löytyy Pinterestistä kirjoittamalla parchment paper. Bongasin mm. leivinpaperista tehdyn joulukranssin.

Meillä leivinpaperia käytetään paljon monenlaisissa yhteyksissä. Pakasteissa pihvien väleissä, eväissä leipien välissä, piirakkapohjien alla, raastimessa tahmeiden raasteiden kanssa, pihvien nuijimisessa ja niin monessa muussa. Lasten eväät pakkaan aina Sagan eväspusseihin, näin heidän ei tarvitse kiikutella muovikulhoja mukanaan.

Sagan tuotteet ovat täysin kotimaisia ja paperituotteet biohajoavia ja kompostoituvia.








Piparikuppikakut 

(12 isoa kuppikakkua reilulla kuorrutuksella)

3 kananmunaa
2,5 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
75 g sulatettua voita
1 dl kookoskermaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl piparkakkumaustetta
hyppysellinen suolaa

Kuorrute
120 g pehmeää voita
8 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria 
1-2 limen kuori raastettuna
200 g Philadelphia tuorejuustoa 
(2 rkl kermaa)

Vatkaa kananmunat, fariinisokeri ja vaniljasokeri vaaleahkoksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi ja lisää siihen kookoskerma. Sekoita munaseokseen. Sekoita vehnäjauho ja mausteet ja kääntele seokseen varovaisesti. Laita paperivuoat muffinipellin syvennyksiin ja täytä 2/3 taikinalla. Laita uuniin n. 20 min 175-asteeseen.

Vatkaa kaikki kuorrutteen aineet keskenään tasaiseksi seokseksi. Jos seos on liian paksua pursotettavaksi lisää muutama lusikallinen kermaa. 

Pursota tai levitä kuppikakkujen päälle.




Kaupallinen yhteistyö








Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass



QuickEdit
Hellan ja viinilasin välissä
7 Comments
Share :

7 kommenttia:

  1. Voihan taivas mitä kaunokaisia! Seuraavan kerran kyllä teen kuppikakut leivinpaperimuotteihin, todella kiva toteutus. Piparkakkutaikina, nam!

    VastaaPoista
  2. Hienoja ja helppo toteutus. Itse käytän muffinipellillä silikonivuokia aina,nyt vois testata tätä toteutusta. Mutta kysymys: onko kookoskerma niin oleellinen makunsa puolesta,vai ajaako tav.kerma saman asian?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kookoskerma antaa enemmän täyteläisyyttä mutta ei missään tapauksessa ole välttämätön :)

      Poista
  3. Nuo menee ehdottomasti kokeiluun. Mistä olet hankkinut tuon kerrosvadin? Upea

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerrosvati on minun kirppisostoksiani, mutta taitaa olla Riviera Maisonin. :)

      Poista
  4. Kookoskerma kysymykseen tulikin jo vastaus. Jääkaapissa on kermaa, joka pitäisi käyttää kiireesti. Apukokit voisivat leipoa näitä pikkujoulupöytään jälkkäriksi.

    VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta