Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Erilainen joulu


Tämä on poikkeuksellinen joulu. Ei stressiä, eikä järjetöntä siivousta eikä ruoanlaittoa. Olen vihdoinkin ymmärtänyt, että kaikkea ei tarvitse tehdä itse ja ruokia voi ostaa myös valmiina, kunhan ne ovat hyviä. Kodin ei tarvitse kiiltää, riittää että on siistiä. Joulupyyhkeet, paljon joulukukkia, kynttilöitä, uudet petivaatteet ja iso joulukuusi. Niillä pääsee jo hyvään joulutunnelmaan. Eikä tämä tee minusta yhtään huonompaa - päinvastoin, mutta aika monta vuotta tässä on eletty ennenkuin olen asian tajunnut.

Hipun selkäleikkaus verotti jouluvalmisteluista monta päivää, tein lahjaostokset netistä kun huilasin potilaan kanssa lattialla. Paketoinnit olen tehnyt perinteisesti aattoyönä kun olen saanut ruoat valmiiksi. Tällä kertaa tein toisin, kävin lenkillä ystäväni kanssa, istun punaviinilasin kanssa ja katsomme lasten kanssa joululeffaa. Paketoinnit on tehty kun postipaketit tulivat ja ruokien tekoa on tänä vuonna niin vähän, että kaikki on tältä päivältä valmiina.

Syömme tänäkin vuonna kahdessa kattauksessa. Päivällä kalaruokia ja illalla lihaa. Kalapöytä valmistuu lähes itsestään. Lähikauppamme savustaa lohet jouluaattoyönä ja olemme hakeneet kalan sieltä jo monen vuoden ajan. Äitini tekee sillin ja koska silakka ei ole maistunut, niin sitä ei tänä vuonna ole. Graavisiika tehdään aattoaamuna. Kylmäsavulohi nautitaan hovimestarinkastikkeen kanssa, jonka sentään vielä tein. Poikani valmisti lohiherkkusalaatin. Skagen röran ostin valmiina ja mädit, sipulit ja smetana nautitaan valmiiden blinien kanssa. Lämmitän blinit uunissa ja sievelen voilla, aivan loistavia kokeiltu on. Sitten vähän erilaisia salaatteja, jotka tehdään aattona.

Illalla nautitaan savustettua peuraa, erilaisia juustoja, salaatteja, perunapaistosta ja kaikkea hyvää. Jälkkäriksi karpalopavlovaa, joka on uunissa.

Tänä jouluna nautimme perheen kanssa yhdesssäolosta emmekä asu keittiössä kokkaamassa. Emme myöskään kestitse vieraita koska Hipun pitää saada toipua selkäleikkauksesta rauhassa. Hippu on voinut tosi hyvin ja liikkuu jo vähän liiankin vikkelästi. Nukuimme viikon olohuoneen lattialla, jonka jälkeen tajusin siirtyä japanilaiseen tapaan. Poistimme sängystämme jalat ja nyt saamme sentään nukkua sängyssä. Tiedättekö miten ihanalta sänky tuntuu kun on nukkunut viikon sohvalla ja lattialla? Täydelliseltä.

Tämä tulee olemaan rento ja hyvänmakuinen joulu. Viinitkin tilasin netin kautta ja pari samppanjapulloa on kylmässä odottelemassa siltä varalta jos samppanjahammasta alkaa kolottamaan. Yhden päivän meinaan viettää yöpaidassa ja aloittaa vihdoinkin Michelle Obaman uuden kirjan. Odotan niin paljon kiireetöntä yhdessäoloa ja sitä ettei ketään tarvitse kuskata yhtään mihinkään. Saa olla sohvannurkassa pörröpeiton alla ja käpertyä Ison Murun kainaloon, ottaa mäyräkoira syliin ja lapset toiseen kainaloon. Onni on siinä!

Oikein ihanaa ja nautinnollista joulua teille kaikille!Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass

Kuva viimevuoden joululta ja uusia luvassa joulun jälkeen.
QuickEdit
Johanna / Hellan ja viinilasin välissä
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

 1. Meilläkin on joulupöydässä paljon valmista; pateet, kalat, mädit vain laitetaan kauniisti esille, graaviloheen lorautin tilkan vermuttia ja ripottelin toukokuussa pakastimeen keräämiäni kuusenkerkkiä. Muutkin tarjottavat ovat helppoja ja suurin osa etukäteen valmistettuja.

  Odotan Obaman kirjaa joululahjaksi, sen kanssa aion heittäytyä sängylle maalla joulun pyhinä, lukea ja ottaa päiväunia.

  Rauhaisaa, tunnelmallista joulua.

  VastaaPoista
 2. Joulu tulee jokaiselle tavallaan, parhaiten ilman stressiä. Meillä on jo monetta vuotta syöty tästä blogista poimittuja remouladea ja kylmäsavulohirullaa osana kalapöytää. Jouluperinteitä molemmat.

  Ihanaa joulua!

  VastaaPoista
 3. Oikein ihanaa ja rentouttavan tunnelmallista Joulua Johanna🎅⛄❄🎄Varmaan minäkin valitsisin osaksi valmiita juttuja.Täällä joulu ei ole virallinen juhla ,vaan nämä päivät arkipäiviä, mutta täälläpäin on juhlia joiden ruokapuolen valmistus aiheuttaa samanlaista stressiä kuin jouluvalmistelut, ja sen vuoksi esim. ennen viikonloppua ja pyhiä kauppakeskuksissa kojuja joista voi ostaa valmista kotiruokaa ym, mikä tekee kaiken niin paljon helpommaksi,ja mahdollistaa sen että aikaa jää muuhunkin kuin ruuanlaittoon.

  VastaaPoista
 4. Kaikesta huolimatta teidän joulu kuulosti täydelliseltä ja juuri tähän hetkeen sopivimmilta. Meilläkin panostettiin laatuun määrän sijaan ja söimme niin hyvin ilman pahempia ähkyjä. Nyt sitten kohti uutta vuotta, ihanan leppoisia välipäiviä!

  VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta