Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Fantastiset kaurasämpylät


Kuulkaa meillä tuoksuu tuore leipä. Tein pari päivää sitten gluteenittomia sämpylöitä ja eilen poikani leipoi kauraleipää. Kunpa joku leipoisikin joka viikko tuoretta leipää, se vaan on niin vertaansa vailla ja nopea tehdä. Lounaalla on nautittu pehmeän mausteista porkkankeittoa, jonka olen tuunannut piparjuurituorejuustolla, savuporomurulla ja korianterilla sopivaksi ja siihen sämpylä voilla. Niin hyvää! 

Olen taistellut alkuviikon tietokoneeni kanssa kun en vaihdoksen yhteydessä ihan kaikkea saanut kuntoon ja muutamia ohjelmia jäi myös asentelematta. Nyt kone on vihdoinkin ajantasalla ja toimii kuin unelma, mikä on minulle aivan uutta. Se ei myöskään pidä hirveää meteliä, kuten edellinen 11 vuotta omppuni, jonka tuuletin jäähdytti koko asuntoa desibeleistä päätellen. Voin siis kuunnella musiikkia ilman hurinaa, luksusta minulle. 




Fantastiset kaurasämpylät

(gluteeniton)

5 dl piimää
25 g tuorehiivaa
1/2 dl rypsiöljyä
1 rkl hunajaa
1 1/2 tl suolaa
2 rkl psylliumia
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 dl gluteenittomia kaurajauhoja
2 dl hienojakoisia riisijauhoja


Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva piimään ja liuota sekoitellen. Lisää sekoittaen öljy, hunaja ja suola. Sekoita taikinaan psyllium (Huom! mittaa psyllium tarkasti mittalusikalla tavallisen ruokalusikan sijaan) ja kaurahiutaleet ja anna turvota viisi minuuttia.
Lisää jauhot ja sekoita taikinaa voimakkaasti yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla noin viisi minuuttia.
Kaada taikina gluteenittomilla jauhoilla jauhotetulle työtasolle. Muotoile taikina tangoksi ja leikkaa tangosta 12 sämpylää leivinpaperin päälle uunipellille.
Anna sämpylöiden kohota peittämättä 20-30 minuuttia. On tärkeää, etteivät sämpylät kohoa liikaa, jotta ne säilyttävät muotonsa paistettaessa.
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 15-17 minuuttia.

Pakasta osa sämpylöistä ja sulata vaikka yksi kerrallaan.

Resepti: Soppa 365



Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass





QuickEdit
Johanna / Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Tietokoneongelmista puheen ollen, voi huhuijaa, että tämä mun "purkki" on tuottanut viime ajat päänvaivaa. Puhumattakaan kaikista WP:n uusista ohjelmista ja oman blogisivujen teemaongelmista. Täällä ei vielä olla siinä "henkäisen helpotuksesta-vaiheessa", mutta pikku hiljaa mennään siihen suuntaan ;)
    Kiitos muuten kommentista, se tuli kyllä perille blogin puolella(kin) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten se ei näkynyt mulle ollenkaan. No pääasia että tuli 😊 kyllä täälläkin tahkotaan jatkuvien blogiongelmien kanssa ja muutoksiakin pitäisi tehdä.... ehkä sitten joskus.

      Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta