Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Mallorca - Alcudian vanhakaupunki


Matkamme Mallorcalla jatkui. Palmasta suuntasimme Mallorcan toiselle laidalle Alcudiaan. Halusimme käydä samalla vuoristossa eli valitsimme vaikeamman reitin. Tiet olivat todella kapeat ja mutkikkaat. Muutama onnettomuus näkyi ja se ei varsinaisesti helpottanut jännitystilaani. Pääsimme kuitenkin perille vuoristonkin kautta ja sateisella matkalla näimme viehättäviä pieniä vuoristokyliä ja kauniita maisemia.

Matkalla ollut vuoristokylä

Ca´n Vent Boutique

Hotellimme Can Vent Boutique oli Alcudian vanhassakaupungissa. Auton sai parkkiin heti muurien ulkopuolelle ja hotelliin oli pieni kävelymatka. Avain noudettiin viereisestä rakennuksesta, jossa oli pieni respa ja aamiaishuone sekä muutama huone lisää. Meidän huoneistoomme oli käynti sisäpihalta ja ikkunat olivat sisäpihan terassille. Huoneisto oli pelkistetyn tyylikäs ja vaikka en ihan sinut olekaan sängyn vieressä olevan suihkun kanssa, niin kokoanaisuus oli muuten toimiva. Alakerrassa oli sohva ja televisio eli huoneisto sopisi myös nelihenkiselle perheelle.

Huoneisto on erittäin rauhallisen kadun varrella eli täällä sai nukkua täydellisessä hiljaisuudessa. Aamiainen oli hyvä,  tuoretta leipää ja hyvät leikkeleet sekä tuoreita mehuja ja hyvää kahvia. Sitähän se parhaimmillaan onkin. Aamiaisen sai nauttia hotellin ulkoterassilla aamuauringon lämmittäessä vienosti. Omistaja teki meille mukaan lähtöaamuksi muhevan kokoiset patongit kun emme ehtineet aamiaiselle. Hotellin ravintolan terassi on kaunis ja tunnelmallinen illalla, mutta emme valitettavasti ehtineet syömään tänne.Carrer de Sant Jaume 5
07400 Alcudia


 Ca´n Costa  

Alcudiaan en ollut tehnyt yhtään pöytävarausta ennakkoon, mutta kahden Michelin ravintolan jälkeen oli täysin selvää että haluamme jotakin ihan tavallista paikallista ruokaa. Netissä surffailu tuotti tuloksen Ca´n Costa  ja saimme pöydän illaksi. 

Älkääkö kysykö mitä söimme. Reissusta on sen verran aikaa ja olin päättänyt olla täysin lomalla eikä muistiinpanovihko kulkenut mukanani. Muistan kuitenkin, että lähdin ravintolasta hyvällä mielellä sopivan pienessä hiprakassa ja silloin ilta on ollut onnistunut. 

Paikalla on historiaa vaikka muille jakaisi, joten kysäiskääpä omistajalta. Hän kertoo tarinoita mielellään. 


Lounaan nautimme vanhan kaupungin terrassilla ja mitäpä muutakaan kuin paellaa.  Mutta missä kaikki rantakuvat? Olimme Alcudiassa niin lyhyen aikaa, että kiertelimme vanhaa kaupunkia ja käväisimme vanhan kaupungin markkinoilla, jossa hurahtikin useampi tunti ja saimme kaikki tuliaiset ostettua. Alcudian markkinoille kannattaa ehdottomasti poiketa, niin hyvä valikoima tuotteita ja erittäin edullisia nahkakasseja. Markkinat ovat tiistaisin ja sunnuntaisin.

Emme siis ehtineet rannalle, joka ei ollut 2 km pidemmällä vanhasta kaupungista. Matkamme jatkui takaisin Palmaan aikaisin aamuyön tunteina, koska lento oli hyvin aikainen ja tällä kertaa emme käyttäneet vuoristoteitä.
Kaiken kaikkiaan Mallorca oli erittäin positiivinen tuttavuus ja lähtisin ehdottomasti uudestaan. Palman vanhankaupunki on kertakaikkisen upea ja täynnä elämää kun taas Alcudian vanhakaupunki oli rauhallinen ja rentouttava.

Aikaisemmin Palmasta kirjoitettua pääset katsomaan tästä.

Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glassQuickEdit
Johanna / Hellan ja viinilasin välissä
4 Comments
Share :

4 kommenttia:

 1. Onpa vaikuttavat maisemat! Kiitos tästä matkakertomuksesta. :)

  VastaaPoista
 2. Mallorca oli kyllä niin paljon enemmän kuin osasimme odottaa ja me olimme vain muutaman päivän.

  VastaaPoista
 3. Oi että, ihanan näköistä tuolla. Kiva, kun laitat vinkkejä. :)

  VastaaPoista
 4. Onpa kiva että turhaan haukuttu ja monta vuotta pimennossa ollut Mallorca on jälleen IN!

  VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta