Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Mallorca - Palma hotellisuositus ja 2 Michelin-ravintolaa


Karkasimme viime keväänä mieheni kanssa pidennetyksi viikonlopuksi reissuun kaksistaan. 15-vuotishääpäivä antoi hyvän tekosyyn reissulle. Edellisestä matkasta kaksistaan oli jo aikaa ja samalla tuli todettua, että tällaisia irtiottoja pitäisi tehdä useammin. Muutamakin päivä riittää arjesta irtaantumiseen. Emme olleet miettineet mitään tiettyä määränpäätä etukäteen kunhan aurinko näkyisi ja lunta mielellään ei. Palman alennuslennot oli kuin tehty meille. Merenrannassa, mutta kaupunkilomalla - täydellinen combo ja lähtisin koska vain uudestaan. Hotel Gloria de Sant Jaume, Adrian Quetglas ja Marc Fosh antoivat hääpäivälle täydelliset puitteet.Jaoimme reissun kahteen kaupunkiin Palmaan ja Alcudiaan, molemmissa 2 päivää. Ensimmäiseksi jäimme Palman kauniiseen vanhaan kaupunkiin. Sen tunnelma oli juuri sitä kiireettömyyttä mitä halusinkin. Kiertelimme pari päivää ympäriinsä nauttien siitä, ettei mihinkään ollut pakko mennä. Poikkesimme kirkkoihin ja kahvioihin, kävelimme paljon ja nautiskelimme kauniin kaupungin tunnelmasta. Sesonki ei ollut vielä päällä, joten joka paikassa oli väljää.

Hotel Gloria de Sant Jaume

Hotellina meillä oli todellinen kruunun jalokivi, aivan juuri avattu Hotel Gloria de Sant Jaume. Sijainti keskellä vanhaa kaupunkia. Hotelli on jokaisen tähtensä arvoinen.

Hotellissa ei ole kuin muutama huone. Kaikesta huokui yksilöllisyys ja huoneiden sisustukset oli mietitty jokaista pistorasiaakin myöten niin kauniiksi, että huokailen vieläkin mielihyvästä.
Aamiastarjonta on minimalistisen hyvä ja kokki teki tietysti aamiaislistalta juuri sen mitä halusit.

Huonekuvissa esiintyvä kultakehyksinen peili oli muuten televisio. Aivan, siitä se ajatus sitten lähti... Kiinnittäkää huomiota myös huoneen lattiaan. Miten kaunis laattalattia voikaan olla.
Kattoterassin uima-altaalle oli kiva istahtaa päivän kierroksen jälkeen nauttimaan illan viimeisistä auringonsäteistä ja kieltämättä kuohuviini maistui erinomaiselta altaassa istuenkin.
Hotellin alakerrassa oli oma spaosasto, jossa on erilaisia saunoja ja tietysti ihanan kuuma sisäallas. Uulalaa! Tuntui kuin olisimme olleet yksin koko hotellissa. Yksi kauneimmista hotelleista, jossa olen ikinä ollut. Palvelu oli erinomaista ja kaikki asiakkaan toiveet toteutetaan.

Vinkkinä herkkäunisille, ottakaa huone sisäpihan puolelta. Vaikka katu onkin pieni niin herkkäuninen herää aamuyöllä meteliin.

Aivan upea romanttinen ja tyylikäs luksushotelli, joka sopii vaativampaankin makuun.

Vinkki: aivan hotellin vieressä on Clendestino Cocktail Club, jonne eksyimme illallisen jälkeen vahingossa. Aivan huikea pienen pieni tunnelmallinen cocktailbaari. Ehdottomasti käymisen arvoinen ja juuri sopiva romanttiselle iltacocktailille.


Hotel Gloria de Sant Jaume
Carrer Sant Jaume, 18 07012 
Palma de Mallorca España
hotellin aamaismenu
Olin tehnyt etukäteen muutaman ravintolavarauksen. Mallorcalla on kahdeksan Michelin-ravintolaa, joista päätimme käydä kahdessa. Olihan kyseessä sentään 15-vuotishääpäivä. Olin jo etukäteen päättänyt, etten tee muistiinpanoja ravintolassa vaan keskityn nauttimaan ja saatan ottaa muutaman kuvan. Aika hyvin päätökseni pitikin.

Adrian Quetglas


Ensimmäisen illan ravintolaksi olin varannut pöydän Adrian Quetglas -ravintolasta. Ravintola on todella suosittu, mutta onnistuimme saamaan peruutuslistan kautta pöydän illaksi, lounaan sijaan.

Adrian on syntynyt Buenos Airesissa, mutta isä ja isovanhemmat olivat kotoisin Mallorcalta. Elämänsä varrella hän on ollut Pariisissa ja Moskovassa, jossa hänen toinen kotinsa on tälläkin hetkellä. Adrian Quetglas on avattu 2015 ja vuonna 2017 hän sai Michelin tähden.

Ravintola on tarkoitettu kaikille hyvän ruoan ystäville, perheille myös lapsille. Sisustus on mutkaton, muistutti hyvin paljon Turun Kaskista. Illalliselle tulijat eivät olleet pukumiehiä vaan tavallisia perheitä ja pariskuntia farkuissa ja t-paidoissa. Adrian on halunnut pitää paikan juuri tällaisena ja hintatasoa ei ole nostettu Michelin tähden vuoksi. Paikka oli todellinen löytö ja sesonkiaikoina loppuunmyyty jatkuvasti! Kesällä edessä on myös terassi, joka on varmasti ihana lounaspaikka lämpimällä.
Palvelu oli varausvaiheesta lähtien erittäin ystävällistä, mutkatonta, mutta täysin protokollan mukaista.

Ruoka oli erinomaista. Hinta on pystytty pitämään halvempana valitsemalla edullisempia raaka-aineita. Myöskään viinit eivät olleet kalliimmasta päästä, mutta sehän ei tee viineistä yhtään huonompia. Combot olivat täydellisiä. Borchkeiton kanssa tarjottiin vodkaa ja millaisesta pullosta ja hämmentävän pehmeänmakuista vodkaa.

Jos sinulla on aikaa vain yhdelle ravintolalle Palmassa, valitse tämä. Hyvänmielen ravintola!

Ruoka +++
Hinta-Laatu +++
Palvelu +++
Miljöö +++

7 ruokalajin maisteluillallinen 50€ + viinipaketti 25€


Paseo Mallorca, 20. Palma


Marc Fosh


Adrian ja Marc ovat ystäviä ja hääpäiväämme osunut illallinen nautittiin Marc Fosh -ravintolassa, jolla myös on yksi Michelin tähti. March Foss on selkeästi jo enemmän valkoisten liinojen ja pukumiesten paikka, myös hintataso on kalliimpi, mutta ei ollenkaan mahdoton kun vertaa Suomen hintoihin.

Ruoka ja maut olivat hienostuneita, pieniä kauniita annoksia, upeita makujen sinfonioita. Palvelu oli ylimielistä ja kun tarjoilija käy usein pöydässä vaikuttaa se myös illan tunnelmaan.

Näiden kahden ravintolan välillä oli helppo huomata, miten paljon palvelulla on oikeasti merkitystä ravintolakokemukseen, kun kyseessä on pitkä monen ruokalajin illallinen. Kaikki toimi, mutta en näe että tarjoilijan huonon päivän kuuluu näkyä Michelin -avintolassakaan.Ruoka +++
Hinta-Laatu +++
Palvelu -
Miljöö +++

7 ruokalajin maisteluillallinen 89€ + viinipaketti 48,50€Carrer de la Missió, 7A
07003 Palma de Mallorca


Palmassa kannattaa poiketa leipomoon aina kun hiukankin nälättää. Jonosta päätellen hyvät ensaimadat saa saada kuvan osoitteesta ja laatikoissa tietysti. Kuvan leivonnainen on taas jotakin aivan muuta, mutta herkullista sekin.

Seuraavaksi kirjoittelen Alcudian vanhastakaupungista, jonne suuntasimme vuokra-autolla Palmasta.Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass


QuickEdit
Johanna / Hellan ja viinilasin välissä
5 Comments
Share :

5 kommenttia:

 1. Reissu on Palma de Mallorcaan varattuna maaliskuulle. :) Kiitos vinkeistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet onnekas, minunkin pitää päästä vielä uudestaan joskus 😊

   Poista
 2. Mikä luksusloma, mutta R A K K A U S niin ruokaan kuin toisiinne, ansaittu ja tärkeä juttu! Jokos 16-vuotisjuhlapäivän paikka on löytynyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi voi, ei mitään suunnitelmia vielä. Jonnekin kaupunkilomalle olisi ihana päästä, mutta voipi olla että ollaan ihan Porissa vaan 😂

   Poista
 3. Lähdetään kanssa huhtikuun lopulla viikoksi lasten kanssa Alcudiaan Porista.😊
  Innolla odotetaan jo😍

  VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta