Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Mansikka-kuohuviinikakku


Mansikka-kuohuviinikakku kuullostaa ihanan ylelliseltä, sitä paitsi mikään kakku jossa on LU Bastognen keksejä pohjassa ei vain voi olla huono. Näiden perusteluiden turvin tein mansikka-kuohuviinikakun Viinipäiväntasauksen jälkiruoaksi ja olihan se hyvää.

Kaunis mansikkakakku enteilee kaunista kesää, eikö vain?

Käytin tähän Fresita mansikkakuohuviiniä, mutta kakkuun käy mikä tahansa makea kuohuviini.

Resepti on alunperin Baking Instinct -kirjasta, mutta muutin tähän muutamia ainesosia sekä jätin kiilteen pois. Ihan siitä syystä, etten tykkään kiilteen rakenteesta. 



Mansikka-kuohuviinikakku



Pohja
260 g kanelikeksejä (LU Bastogne)
110 g voita

Täyte
2 dl mansikkasosetta
1 dl makeaa kuohuviiniä (käytin Fresitaa)
2 dl kuohukermaa
200 g vadelmatuorejuustoa (tai maustamatonta)
1 1/2 dl tomusokeria
2 tl sitruunankuorta hienoksi raastettuna
2 rkl sitruunanmehua
6 kpl liivatelehtiä
1/2 dl makeaa kuohuviiniä (käytin Fresitaa)

Koristeeksi
mansikoita
sitruunamelissaa

Pohja

Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisijaltaan 20–22 cm) leivinpaperilla. Murskaa keksit monitoimikoneessa. Sulata voi kattilassa. Yhdistä keksimurska ja voisula lusikalla sekoittaen. Painele keksiseos tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin 30 minuutiksi.

Täyte

Mansikkasoseen voi tehdä kotimaisista pakastemansikoista. Yhdistä kulhossa mansikkasose ja kuohuviini. Vatkaa sähkövatkaimella toisessa kulhossa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Notkista tuorejuusto. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto ja tomusokeri.

Lisää mansikka-kuohuviiniseos. Mausta sitruunankuorella ja -mehulla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa tomusokeria.

Liota liivatteita kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna kuohuviini kattilassa. Liuota kuohuviiniin kuivaksi puristellut liivatelehdet. Nosta kattila pois levyltä ja anna liivateseoksen jäähtyä.

Sekoita haalea liivateseos muuhun täytteeseen. Kaada täyte keksipohjalle. Peitä kakku ja siirrä jääkaappiin hyytymään 2–3 tunniksi.

Koristele kakku ennen tarjoilua mansikoilla ja sitruunamelissalla. 



Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
QuickEdit
Johanna / Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Rakastan just tälläisiä kakkuja, ripaus luxusta ja paljon makua.

    Oikein hyvää mökkipääsiäistä teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minäkin :) Luulenpa, että teen vielä uuden vapuksi.

      Ihanaa pääsiäistä myös teille <3

      Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta