Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Raparperi-vaniljapiirakka lakritsilla


Tänään oli vaan aivan pakko saada raparperipiirakka ja onneksi muistin sen viimevuotisen omenapiirakkani, jonka tein tällä samalla huippuhyvällä kaurapohjalla. Tämä on siis myös gluteeniton. Samaa reseptiä hyväksi käyttäen, syntyi raparperi-vaniljapiirakka. Lakritsi alkoi maistumaan suussani vasta paiston aikaan ja miten hyvin se sopikaan kirpeän raparperin ja makean vaniljan kanssa. Tämän parempaa raparperipiirakkaa en muista syöneeni. Näin vaatimattomasti sanottuna. Lakupiirakka rules!

Pohja on hieman tahmea levitellä pellille, mutta älkää hermostuko. Tästä tulee kokonainen pellillinen, joka katoaa sellaisella vauhdilla, että pienempää määrää ei vain voi tehdä. Jos lakritsi ei sovi makumaailmaasi, jätä se vain pois. Jos teet piirakan gluteenittomasti, muista käyttää myös gluteenitonta lakritsia. Thaibasilikan upea aniksen maku kruunaa tämän piirakan, mutta sekään ei ole välttämätöntä. Hyvää ihan sellaisenaankin!

Kertokaahan mitä tykkäsitte, jään mielenkiinnolla odottamaan!

Jos laitatte instaan kuvia, niin tägätkää IG tilini @johanna_koskiranta siihen, näen mitä olette tykäneet. www.instagram.com/johanna_koskiranta

 Raparperi-vaniljapiirakka lakritsilla

Gluteeniton (pellillinen)

300 g voita
2 dl sokeria
1 kananmuna
6 dl kaurajauhoja (käytin Lidlin kaurajauhoa)
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Täyte:
4 dl kevytmaitoa
2 ps vaniljakastikejauhetta (blå bland)
noin 600 g raparperinpaloja (oman mielen mukaan)
1-2 rkl sokeria
kanelia

Koristeeksi lakritsia (gluteenitonta tarvittaessa) ja halutessasi thaibasilikaa, joka sopii maultaan upeasti tähän



Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään: jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita kuiva-aineseos taikinaan. Levitä taikina veitsen ja nuolijan avulla leivinpaperille pellille. Älä menetä hermojasi, vaikka se onkin tahmeaa.

Sekoita maito ja vaniljakastikepussit vispilällä sekoittaen. Laita jääkaappiin n. 10 minuutiksi. Kuori raparperit ja leikkaa viipaleiksi. Levitä pohjan päälle vaniljakastike ja sen päälle raparperinsiivut. Ripottele päälle sokeri ja kanelia. Paista uunissa 200-asteessa noin 30 minuuttia. Koristele lakritsilla ja thaibasilikalla. 



Jos haluat tehdä tämän omenoilla, löydät reseptin tästä




Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass

QuickEdit
Johanna / Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Onpa hauskat makuyhdistelmät! Tuota thaibasilikaa on pakko kokeilla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thaibasilika on ihan huippu tässä, toki muutenkin ihan mahtava yrtti :)

      Poista

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta