Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Oletko aina grillannut makkaran väärin?


Kaupallinen yhteistyö Atria


No varmasti olet grillannut ihan oikein, mutta tässä muutama vinkki, jos haluat juhannusyönä tehdä vaikutuksen grillin ääressä.

Nopeiden ja edullisten ruokien johtotähti. Myös kulinaristien itse tekemää ja artesaaniakin löytyy kaupoista. Makuja on monia ja varmasti jokaiselle löytyy omanlaisensa. Useimmiten hyvin edullista ja lasten rakastamaa. Parjattu ja rakastettu MAKKARA. Nyt sitä saa jopa Mörkönä.

Kesä ja grillaus, on se vaan täydellinen yhdistelmä. Viime kesänä ymmärsin, miksi etelässä tuoksuu aina niin hyvältä. Kun lämpö ylittää tietyn pisteen, alkaa grilli tuoksumaan aivan erilaiselta, sellaiselta eksoottisen pehmeältä. Tämän suuren ahaa-elämyksen koin viime kesänä, koska niitä ihania helteitä riitti ja grilli tuoksui kuin etelässä konsanaan. Tämä on siis ihan oma teoriani, kuten varmasti arvasittekin. Toivotaan silti samoja tuoksuja myös tälle kesälle.

Miten makkara grillataan?

Sain mahtavan vinkin Atrian Mestareilta Jame Ritvaselta ja Jyri Varoselta.  Ota makkara ajoissa jääkaapista ja anna sen lämmetä huoneenlämpöiseksi. Makkaran kannattaa käsitellä toiselta puolen ristiviilloilla ja toiselle puolen tehdä suora viilto. No miksi? Makkara kypsyy tasaisemmin ja suora viilto on tarkoitettu sinapille tai ketsupille. Suorastaan nerokasta, eikö totta! Sinappi pysyy makkaran sisällä, eikä valu pois juuri kun olet haukkaamassa. Kiitos miehet, tämä jää käyttöön!
Jos kyseessä on juustotäytteinen tai raakamakkara, älä tee viiltoja.
Makkarasta saa loistavia vartaita kasvisten ja hedelmien kanssa ja nämä maistuvat varmasti myös pikkuväelle. Hedelmät keventävät mukavasti makkaran rasvaisuutta. Pilko viereen aprikoosia, vesimelonia tai vaikka persikkaa.  Raakamakkarat ovat mahtava lisä makkaroiden maailmaan ja gourmet hodarit valmistuvat käden käänteessä. Älä siis enää dissaa makkaraa vaan tee siitä monipuolisesti ruokaa. Meillä ainakin lapset huutelevat kesäisin normaalia useammin grilliä kuumaksi juurikin makkaran takia.  

Kun jaksat lukea vähän pidemmälle, saat selville mitä tehdään erilainen hodari. 

Avotulella grillaaminen

Retkinikkari Joppe Ranta ohjeisti avotulen tekoon.
Avotulen teko maastoon ja polttopuiden otto eivät ole jokamiehenoikeuksia. Ne on sallittu vain maanomistajan luvalla. Retkikeittimen käyttöä ei katsota avotuleksi, joten sillä voi valmistaa aterian. Maanomistajan lupaa ei tarvita, kun käyttää merkittyjä tulentekopaikkoja.

Nuotion tekeminen 
Tulukset ovat erinomainen apuväline. Opettele käyttämään sitä. 
Ota mukaan sytytystä helpottamaan mm.  tervattua puuta pala, vanupallo parafiinilla tai käpyjä parafiinilla.
Laita ensin pieni määrä sytykkeitä ja sytytä ne palamaan. Lisää puita pikku hiljaa enemmän ympärille. Muista, tuli tarvitsee happea. Nuotio kannattaa sytyttää tuulen alapuolelta ja kovalla tuulella tulen alkua voi suojata vaikka omalla kropalla. Lisää puita pikku hiljaa lisää. Hyvällä hiilloksella on mukava grillailla. Muista myös sammuttaa tuli lähtiessäsi ja pidä vettä aina läheisyydessä, jotta saat sammutettua tarvittaessa. 


Mitä muuta grilliin?

Jos makkara ei maistu voi grilliin laittaa vaikka Atrian uutuustuotteita, joista suosikikseni nousi Black Garlic kanan fileesiivu sekä XXXL Carolina Kanan Fileepihvi

Pressitilaisuudessa Atrian Mestarit Jame Ritvanen ja Jyri Varonen grillailivat avotulella alla olevan menun. Kanavartaat, joissa oli mm. ananasta, paprikaa, pimientos de Padroneja ja kuivattuja aprikooseja. Aivan mahtava yhdistelmä.

Juuri juttelimme ystäväni kanssa valmiiksi marinoiduista lihatuotteista. Jätin ne kaikki pois reilut 10 vuotta sitten ja nyt kun marinadit ovat kehittyneet hyvän makuisiksi ja enää vähän lisäaineita sisältäväksi, niin nyt on saanut opetella uudelleen niiden käytöön. Helpottaahan se arkea ja jotenkin sitä yllättyy edelleen kun huomaa miten hyviä vaihtoehtoja markkinoilla on nykyään. 

Alkuruoka
Wilhelmi-nuotiohodari (tikussa grillattu makkara, johon kääritty paistamisen jälkeen taikina ympärille sekä kaverina itsetehtyä kotisinappia) Hodarin voi siis tehdä myös näin. Pääruoka
- Ylikypsää naudankieltä (voi tilata Atrian Lihakaupasta netistä), katajaa ja yrttejä kiedottuna ympärille, porter-glazekastike
- Porsaan paahtokylkeä (voi tilata Atrian Lihakaupasta netistä)
- Atria Pork Tomahawk
- Atria Grill & Glaze Black Garlic Kanan Fileesiivu -kanavarras
- Salaatti, jossa kevään kasviksia ja kuusenkerkkiä, pihlajan norkoja, koivun norkoja ja voikukanlehtiä mausteena
- Atria, chili-pekoni bataattisalaatti- Koivu-vinaigrette salaatinkastike koivusiirapista, etikasta ja öljystä
- Nuotiolla paistettua ruisleipää
- Kirnuvoita ja suolaa
- Tuhkaperunoita
- NokkospestoaJälkiruoka
- Nokipannukahvit sekä nuotiobanaanit suklaalla (jätä banaanit kuoren sisään, kuori vain liuska auki, viillä banaani, laita suklaapala viiltoon ja kuori kiinni).


Tästä tulee niin upea grillikesä, eikö vain?


Jos Grillaamo-kiertue osuu kohdallesi, niin käypä kysymässä parhaat grillivinkit osaajilta ja samalla saat syötäväksi kauden herkkuja. Älä unohda Mörkö-makkaraa.
Atrian Grillaamo-kiertueen aikataulut ja paikkakunnat:
www.atria.fi/grillaus/grillaamo-kiertue

Lisätietoja Atrian kesän uutuuksista: www.atria.fi/tuotteet


Kaupallinen yhteistyö Atria
QuickEdit
Johanna / Hellan ja viinilasin välissä
2 Comments
Share :

2 kommenttia:

  1. Tuo sinappi väli on muuten tosi hyvä idea. Ei ole itselle tullut mieleen. Oman sinappini laitan yleensä koristeellisesti (haastetta) siihen Tikrun tekemään hienoon koristeviiltoihin :D Miellä Tikru on se makkaraexpertti. Pitää vinkata tuosta sinappijutusta.

    Mukavaa weekendiä sinne <3

    VastaaPoista
  2. Hyviä vinkkejä! Minä otan makkarat ainakin tuntia ennen jo huoneenlämpöön joten oikein on näköjään toimittu. Valmismarinadit ovat kyllä huikeasti kehittyneet viime vuosina, nyt jopa voi kokeilla vaikka tykkäänkin itse tehdyistä eniten! Mahtavia grillaushetkiä ja -säitä sinnekin!

    VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta