Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Puutarhassa tapahtuu


Otsikko kuullostaa mielestäni vielä vähän oudolta, koska tällä hetkellä se on vielä piha. Sain viime keväänä innostuksen puuskan ja tilasin pihaamme puutarhasuunnitelman ja toivoin Strömsötä pihaamme. No Strömsötä ei tullut, vaan paljon modernimpi versio, mutta uskon että saan siitä ihan ikioman Strömsön kunhan nämä suuret linjat saadaan ensin valmiiksi.

Pihamme on ollut muutamaa hyötypuuta ja -pensasta lukuunottamatta pitkälti nurmikkoa. Talon rakennuksen yhteydessä päätimme jättää lapsille runsaasti leikkitilaa ja sitä onkin riittänyt. Nyt teini-ikäiset lapset eivät enää tarvitse tilaa ulkona. Pallopelit pelataan kentällä ja kärrynpyörää mahtuu edelleenkin heittämään pihassa. Trampoliini tulee säilymään. 
Nyt oli kuitenkin aika antaa omille mieltymyksille tilaa ja tehdä pihasta kaunis, oman mielen mukainen.

Kuva ennen ja nyt

Koska nurmikkoa on ollut valtavasti, päädyin isoon kivetysalueeseen ja kun löysin Rudukselta äärettömän kauniin Luoto uutuuskiven oli homma selvä, meille tulee iso kivetysalue. Sen lisäksi tulee kaksi kukka-aluetta, vähän lisää valoja ja lipputanko. Olen niin onnellinen, että saan lipputangon. Olen aina halunnut sellaisen ja vihdoinkin toiveeni toteutuu. 

Pitkällisten etsintöjen jälkeen löysin puutarhasuunnitelman toteuttajan, pelastavan enkelini eli Pihasuunnittelija Lauran Eurajoelta. Hän tuli joukkojensa (niitä on paljon) kanssa laittamaan pihan kertaheitolla kuntoon. Oma toteutus ei käynyt mielessäkään, kun pihaan tulee 160m2 kivetystä ja saman verran katetta. Piha joudutaan kaivamaan niiltä osin auki, tekemään routaeristeet, viemään maata pois, tuomaan soraa tilalle ja tähän projektiin tarvitaan koneita. Ei siis ollut enää mikään lapiolla ja naisvoimalla toteutettava projekti. 

Nyt siis kannatta klikata IG tarinoiden puolelle, siellä näkee miten hommat edistyvät ja juttua on luvassa myös tänne blogin puolelle. Pihaan on tulossa ihan huippu kaunista ruostereunaista kukkapenkkiä ja kaikkea kivaa. Lisäksi saan vihdoinkin kauan haaveilemani Kekkilän kompostorin, jonka käyttöä alan pikkuhiljaa opettelemaan. Yrteille tulee penkkejä ja rapaperikin muuttaa pellolta pihaan. 

Olen niin innoissani, siis vihdoinkin tämä tapahtuu.

Mahtavaa viikonloppua teille kaikille!Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu
Follow, what´s happening between a stove and a wine glass
QuickEdit
Johanna / Hellan ja viinilasin välissä
0 Comments
Share :

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta