Theme Layout

[Rightsidebar]

Boxed or Wide or Framed

[Framed]

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

[Centred]

Display Grid Slider

No

Grid Slider Styles

[style4]

Display Trending Posts

Display Author Bio

No

Display Instagram Footer

Don´t use my photos without my permission.
Ethän käytä kuviani ilman lupaani.
Copyright ©¸Johanna Koskiranta

Let's Connect

Blue Lagoon Islanti - ehdottomasti vierailun arvoinen


Siitä on melkein kaksi vuotta kun vierailin ensimmäisen kerran Islannissa, enkä voinut mennessäni ajatellakaan millaisen vaikutuksen maa minuun tekisi. Minä, joka aina kaipaan lämpöön ja aurinkoon, halusin kuitenkin vapaaehtoisesti lähteä viileään Islantiin Italian sijaan. Lähdimme mieheni kanssa parisuhdelomalle Islantiin. Ensimmäinen kohde oli tietysti upea Blue Lagoon.

Lensimme Helsingistä Keflavikin lentokentälle Reykjavikiin. Meillä oli iltalento eli olimme perillä vasta klo 18. Tästä kiiruhdimme noutamaan vuokra-autoa. Lentokentältä on kuljetus vuokra-autojen pisteihin, mutta jos matkatavaroita ei ole liikaa kannattaa ottaa sijainti selville ja kävellä lentokentän etuovesta määränpäähän. Helposti nopeampi vaihtoehto kuin 20 minuutin bussin odotusaika ja 5 minuutin ajomatka. 

Blue Lagooniin pääsee myös bussilla sekä Keflavikin lentokentältä (20 min) että Reykjavikistä (50 min).  Moni kiertomatka sisältää myös vierailun tänne. Blue Lagoon 

Olimme varanneet netistä samalle illalle Blue Lagoon -kylpylän, joka onkin hyvin lähellä lentokenttää. Vaikka Blue Lagoon on lähes aina täynnä, on se ehdottomasti vierailun arvoinen paikka. Aamut ja illat ovat selkeästi hiljaisempia aikoja ja auringonlaskun aikaan paikka näyttää upeimmalta. Blue Lagoon pitää varata etukäteen, koska kävijämääriä rajoitetaan. 

Hintakategorioita on kaksi. Toiseen kuuluu pyyheliina, kasvonaamio ja drinkki, toiseen kuuluu pyyheliina, 2 kasvonaamiota, drinkki, kylpytakki ja tossut sekä pöytävaraus ravintolaan ja lasillinen kuohuviiniä. Varvastossut jäävät vierailun jälkeen omaksi ja käytimmekin niitä muissa kylpylöissä koko reissun ajan. Altaan vierellä on rekit, jonne pyyheliinat voi jättää uinnin ajaksi. Kasvonaamiot kannattaa ehdottomasti ottaa altaassa sijaitsevasta beauty bar´ista, ne ovat erittäin laadukkaita. Samoja tuotteita myydään aulassa ja monessa kaupassa Reykjavikissä ja tietysti lentokentällä tax-free hintaan.  

Blue Lagoonin geoterminen merivesi, jota on 9 miljoonaa litraa, vaihtuu 40 tunnin välein. Blue Lagoonissa ei siis ole klooria vaan runsaasti suolaa, piitä ja muita luonnon mineraaleja.
Vesi tulee tulivuoren pohjavesikerroksista 2000 metrin syvyydestä. Geotermisen meriveden hyötyjä on tutkittu neljän vuosikymmenen ajan  Runsaasti piitä, levää ja mineraalisuolaa sisältävä vesi vahvistaa, uudistaa ja kosteuttaa ihoa ja stimuloi verenkiertoa. Olo on aivan uskomattoman hyvä ja rentoutunut kylpyläkäynnin jälkeen.

Veden lämpötila on 38-40 astetta eli vilua ei joudu kärsimään, vaikka ulkona olisi kuinka kylmä. Koruja ei kultaa lukuunottatta kannata pitää altaassa, mineraalit saattavat muuttaa korujen väriä, joten ne kannattaa jättää suosiolla kaappiin.Blue Lagoon Lava-ravintolasta

Olimme tehneet pöytävarauksen Blue Lagoonin Lava-ravintolaan. Olimme ravintolassa 15 minuuttia ennen klo 21, jotta ehdimme tilaamaan ennen klo 21. Sen jälkeen ravintolasta ei ollutkaan enää kiire. Ruoka oli aivan huippulaadukasta eli suosittelen lämpimästi syömään täällä kylpyläkäynnin jälkeen. Pöytävaraus pitää ehdottomasti tehdä, paikka on hyvin suosittu eikä syyttä.

Jos on varannut kylpylän kalliimman paketin, kuuluu hintaan lasillinen kuohuviiniä ravintolassa. Tänne saa myös tulla ennen klo 16 kylpytakissa, jos haluaa vielä sen jälkeen palata uimaan.

Lava-ravintola keskittyy islantilaiseen ruokaan ja kaikki raaka-aineet tulevat lähistöltä. Listalla on siis paljon kalaa, meren eläviä ja lammasta. Suosittelen kokeilemaan langoustinekeittoa joka saattaa muissa ravintoloissa löytyä myös hummerikeiton nimellä. Sen intensiteetti kylpylän pehmeyden jälkeen oli huikea. En ole koskaan syönyt näin upeaa äyriäiskeittoa.
Islannissa ei ole hummereita, mutta langoustine on hyvin hummerin näköinen ja makuinen. Siksi sitä kutsutaan myös nimellä Icelandic lobster. Islanniksi se on leturhumarinn, mutta kun etuliite letur jätetään usein pois, siitä tulee hummeri (humar).

Vinkki! Pöytävarausta tehdessä voi toivoa ikkunapöytää laguunin ääreltä. Siinä on paikan paras pöytä ja näkymä on huikean kaunis. Tosin koko ravintola on tunnelmallinen.

Alueella on myös toinen ravintola, joka on saanut maininnan Michelin oppaaseen Moss Restaurant. Ehkä ensi kerralla testaamme tämän.Hotelli

Blue Lagoonissa on myös kaksi hotellia Silica ja Retreat, joiden huonehinnat lähtevät 500€ ylöspäin. Jos raha ei ole hidaste, saa näillä vierailusta vielä astetta upeamman. Hotelleilla on omat yksityisalueensa ja hoitonsa kylpylässä.

Matka jatkui Reykjavikiin

Me jatkoimme kylpylän ja dinnerin jälkeen matkaa Reykjavikiin Storm-hotelliin, josta matkamme jatkui seuraavana aamuna länteen. Tämä pieni hotelli ansaitsee kehut. Todella tyylikkäät, uudet ja siistit vaikkakin pienet huoneet ja erinomainen aamiainen aivan Reykjavikin keskustassa ostoskadun tuntumassa. Hotelli oli myös kohtuuhintainen verrattuna moneen muuhun Reykjavikin hotelliin. Valitettavasti en muistanut ottaa ainokaistakaan kuvaa täältä.

Seuraavaksi juttua Islannin länsiosasta.


Aiemmin Islannista kirjoitettua

Pohjois-Islanti
https://hellanjaviinilasinvalissa.blogspot.com/2017/12/pohjois-islanti-day-1.html
https://hellanjaviinilasinvalissa.blogspot.com/2018/01/pohjois-islanti-day-2.html
https://hellanjaviinilasinvalissa.blogspot.com/2018/01/pohjois-islanti-day-3.html
https://hellanjaviinilasinvalissa.blogspot.com/2018/02/pohjois-islanti-valassafari.html


Seuraa mitä hellan ja viinilasin välissä tapahtuu

QuickEdit
Johanna / Hellan ja viinilasin välissä
6 Comments
Share :

6 kommenttia:

 1. Islanti vaikuttaa upealta maalta, jonne haluan ehdottomasti matkustaa joku päivä. Blue Lagoon täytyy ottaa listalle vierailukohteeksi, näyttää aivan ihanalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan hulluna Islantiin, valokuvaajan silmin maa on täydellinen. Suosittelen lämpimästi!

   Poista
 2. Me halusimme aikoinaan tosiaan nauttia noista lämpimistä vesistä kunnolla ja varasimme yöpymisenkin yhdestä alueen hotellista, jossa olikin sitten myös omat altaat, joissa saattoi illalla vielä jatkaa "lillumista". Muuten kaikki meni hyvin, mutta olimme siis tuolla yötä kahden lennon välissä ja ajattelimme aamulla siis palata Keflavikin kentälle. Onneksi tarkistimme illalla vielä seuraavan lennon lähtöajan ja PAIKAN ja huomasimme, että lento Grönlantiin lähteekin Reykjavikista ei Keflavikista. Tuli hiukan lentokenttämatkalle enemmän hintaa kuin olimme ajatelleet, sillä aikaisin aamulla Blue Lagoonista ei ollut busseja kaupunkiin, joten jouduimme ottamaan taksin!

  VastaaPoista
 3. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta onneksi sentään huomasitte illalla ettekä vasta lentokentällä aamulla. MItä katselin kuvia, niin molemmat hotellit näyttivät todella tyylikkäiltä, mutta nyt hinta näytti halvemmassakin olevan min. 500 €, joten ei tullut kysymykseenkään. Muuten kyllä huippu hieno paikka!
  Kiitos linkistä, sieltä sai lisää hyvää tietoa.

  VastaaPoista
 4. Näyttää niin upealta! En ole kuin käynyt Reykjavikin lentokentällä, mutta kunnolliseen stop overiin ei silloin ollut mahdollisuutta. Islanti on kyllä pitkään ollut listalla, mutta aina joku, usein lämmin, kohde on ajanut Islannin edelle. Tämä kyllä innostaa valitsemaan Islannin pian :)

  VastaaPoista
 5. Blue Lagoon on niitä asioita, jotka tulevat Islannista ensimmäisenä mieleen. En siellä ole vielä käynyt, mutta mietinnässä koko ajan. Haluaisin ehdottomasti syödä kylpylän jälkeen hyvin ja olla yötä hotellissa - tosin onhan se aika hintava...

  Kiva kuulla, että Blue Lagoon täytti odotukset!

  VastaaPoista

Kaunis kiitos viestistäsi!

.hidden {display: none !important;}

Follow @johanna_koskiranta